Boekenplank:
Kies

Boeken van M.M. Kaye


Overzicht

  • Het verre paradijs - The far pavilions
  • Mysterie in Kenia - Death in Kenya
  • Mysterie op Zanzibar - Death in Zanzibar
  • Schaduw van de maan - Shadow of the moon
  • Storm over Zanzibar - Trade wind

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet verre paradijs
In Het verre paradijs verhaalt M.M. Kaye de geschiedenis van Ash, een Engelsman die opgevoed wordt als een Hindoe, van Juli, een Indiase prinses die moet kiezen tussen de erfenis van haar volk en de man die zij liefheeft; van families en vrienden, bondgenoten en tegenstanders, terwijl een oude beschaving naar haar einde snelt. Maar bovenal is het een verhaal van liefde die uitstijgt boven tijd en plaats en de loop der gebeurtenissen overheerst. In Het verre paradijs heeft opwinding, avontuur en een klassieke liefdesgeschiedenis die overal doorheen gloeit - geplaatst in een filmisch levendig beeld van India honderd jaar geleden.
The Far Pavilions - 1984 - mini-serie
Regisseur: Peter Duffell
Cast: Ben Cross, Amy Irving, Christopher Lee, e.a.
Schrijver: M.M. Kaye
Oorspronkelijke titel: The far pavilions
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-325-0053-8
Uitgever: De Kern
Mysterie in Kenia
Als Victoria Caryll de uitnodiging van haar tante accepteert om op het familiebuiten in Kenia te komen logeren, weet ze dat dat ook betekent dat ze haar ex-verloofde Eden DeBrett weer zal ontmoeten. Maar wat ze niet weet is dat de familie, die al eerder met een moord te maken kreeg, opnieuw bedreigd wordt.
Schrijver: M.M. Kaye
Oorspronkelijke titel: Death in Kenya
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-245-1600-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Mysterie op Zanzibar
Dany Ashton wordt uitgenodigd haar vakantie bij haar stiefvader op Zanzibar door te brengen. Maar zelfs al voordat het vlietuig opstijgt, krijgt ze reeds te maken met een verdwenen paspoort, een middernachtelijke indringer en een moord.
Schrijver: M.M. Kaye
Oorspronkelijke titel: Death in Zanzibar
Eerste uitgave: 1959
ISBN/EAN: 90-245-1590-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Schaduw van de maan
Schaduw van de Maan speelt zich af tijdens de grote opstand in Brits-Indië, één van de meest dramatische gebeurtenissen in de geschiedenis van India en het Britse rijk. Hoofdpersonen zijn de temperamentvolle Winter de Ballesteros en Alex Randall, de assistent resident van Lunjore. Randall wordt belast met de taak Winter in Engeland op te halen en haar te vergezellen naar India, waar zij in het huwelijk zal treden met zijn superieur, Conway Branton, een man die hij zeer veracht. Tegen zijn wil ontstaat bij Randall langzamerhand een sterke liefde voor Winter. Deze liefde wordt tot het uiterste beproeft... * Dit boek is ook uitgegeven als Liefde in opstand en als trilogie onder de titels Een bruid gaat op reis, De vrouw van de resident en De stem van het hart.
Schrijver: M.M. Kaye
Oorspronkelijke titel: Shadow of the moon
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-325-0083-X
Uitgever: De Kern
Storm over Zanzibar
De jonge, beeldschone Hero Athena Hollis, vol zelfvertrouwen en menslievende plannen, komt uit Boston naar Zanzibar en is vastbesloten het donkere continent te reformeren. Maar zij is het die verandert - door haar ontmoetingen met epidemieën, revoluties, intriges, maar vooral door de deserteur en slavenhandelaar Rory Frost. Frost is cynisch en doortrapt, sluw en geestig - en een zeer fascinerende en aantrekkelijke man. * Dit boek is ook uitgegeven onder de titel De wrede passaat.
Schrijver: M.M. Kaye
Oorspronkelijke titel: Trade wind
Eerste uitgave: 1963
ISBN/EAN: 90-325-0144-5
Uitgever: De Kern