Boekenplank:
Kies

Boeken van Tom Keene

Meer over Tom Keene

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Hemelsluier - Skyshroud
  • Het geheim van het graf - The fuse
  • Spookschip - Spyship

gedetailleerd overzicht

OverzichtHemelsluier
In Hemelsluier wordt de wapenwedloop tussen de Verenigde Staten en Rusland op een even realistische als angstaanjagende wijze beschreven, waarbij werkelijkheid en fictie op virtuoze wijze met elkaar verweven zijn...

De Russen staan op het punt Hemelsluier - een dodelijk stralingswapen - te perfectioneren. Generaal Freeman vecht tegen ongeloof en corruptie die hem in Washington omringen als hij het 'Westen' de ogen wil openen voor het dreigende gevaar.

* Geschreven door Tom Keene & Brian Haynes.
Schrijver: Tom Keene
Oorspronkelijke titel: Skyshroud
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789026975776
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het geheim van het graf
In dezelfde nacht dat de Russen Afghanistan binnenvallen wordt ergens in Sussex, Engeland het stoffelijk overschot van een oude man gevonden.

Als Gordon Hallam hoort van de raadselachtige dood van zijn vader vertrouwt hij het zaakje niet en besluit op eigen houtje op onderzoek uit te gaan. Al gauw wordt hem duidelijk dat hij op iets gestuit is dat veel belangrijker en gruwelijker is dan een gewone moordaanslag.

Speurend naar het verleden van zijn vader komt hij op het spoor van 'Operatie Apostel', een in 1945 door de Amerikaanse en Engelse inlichtingendiensten uitgedacht plan om de Russen, als dat ooit nodig mocht zijn, te kunnen bedwingen. De politieke situatie in Rusland is sinds 1945 echter ingrijpend gewijzigd en het geheime wapen dat eens tot doel had de vrede en de veiligheid van het vrije Westen te verzekeren heeft zich tegen haar ontwerpers gekeerd en vormt plotseling de grootste bedreiging van diezelfde vrede en veiligheid.

Alle sporen die naar 'Operatie Apostel' kunnen leiden moeten onmiddellijk radicaal vernietigd worden en iedereen die te veel weet moet voorgoed het zwijgen worden opgelegd... en Gordon Hallam weet inmiddels veel te veel.
Schrijver: Tom Keene
Oorspronkelijke titel: The fuse
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789026945977
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Spookschip

Voor de Noorse kust verdwijnt op zekere dag de Engelse vissersboot de Arctic Ranger; geen wrakstukken, geen overlevenden. Journalist Frank Taylor, wiens vader tot de slachtoffers behoort, krijgt bij navraag bij diverse overheidsinstanties inlichtingen die meer vragen oproepen dan antwoorden geven.

Taylor gaat verder op onderzoek uit. Op zijn weg vindt hij echter het hoofd van de geheime dienst die alles in het werk stelt om hem uit te schakelen. In een dodelijk kat-en-muis spel komt Taylor echter toch achter de waarheid en achter de identiteit van de man die aan de touwtjes trekt van dit lugubere spel.

* Geschreven door Tom Keene & Brian Haynes.

Spyship - 1983 - TV-miniserie
Regisseur: Michael Custance
Cast: Tom Wilkinson, Peter Eyre, Lesley Nightingale, e.a.
Schrijver: Tom Keene
Oorspronkelijke titel: Spyship
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789026977220
Uitgever: Van Holkema & Warendorf