Boekenplank:
Kies

Boeken van Lieke Kézér

Lieke Kézér (NL) studeerde filmen televisiewetenschappen. Tijdens haar werk als journalist bouwde ze in haar hoofd en op papier jarenlang aan De afwezigen, waar ze de ANV Debutantenprijs en de Bronzen Uil 2017 mee won.

Meer over Lieke Kézér

Genre: Roman

Geboren: 1976


Overzicht

  • De afwezigen
  • De verloren berg

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe afwezigen

Wonderkind Joshua James groeit op bij zijn psychotische moeder. Na haar dood ontfermt een bejaarde buurman zich over hem. Hij probeert de jongen uit zijn isolement te halen door hem saxofoon te leren spelen. In de jaren die volgen ontwikkelt Joshua James zich tot een muzikale legende, maar de demonen uit zijn verleden laten hem niet met rust.

De afwezigen vertelt niet alleen het verhaal van Joshua's leven, maar ook de bijzondere verhalen van de mensen die zijn pad kruisen, zoals dat van zijn vader die hem al vroeg in de steek laat en een rouwend meisje in wie hij zijn gelijke vindt. Allen zijn zij in gevecht met de afwezigen in hun leven en met de eenzaamheid waartoe verloren liefde kan leiden.

Schrijver: Lieke Kézér
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029505635
Ebook: 9789029505642
Uitgever: De Arbeiderspers
De verloren berg

Ze vonden elkaar ooit in hun liefde voor de literatuur. Inmiddels is Thomas Noorman een gevierd romanschrijver en Kira heeft na een mislukte carrière haar heil gezocht in het moederschap. Hun rollen binnen het huwelijk zijn bepaald, maar als Kira overlijdt bij een noodlottig ongeluk ontwricht dat het gezin op diepgaande wijze. Thomas vindt kortstondig troost in de armen van een andere vrouw en verliest daarmee het respect van de mensen die hem omringen en de relatie met zijn oudste dochter komt ernstig onder druk te staan.

Samen met zijn drie kinderen besluit hij in een oude camper op reis te gaan door de Spaanse Pyreneeën. In de bergen komt het tot een confrontatie en Thomas wordt gedwongen zijn leven opnieuw te bezien.

Schrijver: Lieke Kézér
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029529198
Ebook: 9789029529334
Uitgever: De Arbeiderspers