Boekenplank:
Kies

Boeken van Harold King


Overzicht

  • De Hahnemann-paradox - The Hahnemann sequela
  • Moordenaars moeten sterven - Closing ceremonies
  • Spion voor de vrede - Code of arms

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Hahnemann-paradox
Het onderzoeksteam van Euromedic, een gigant op het gebied van medische research, heeft een nieuw enzym ontdekt dat de remedie lijkt tegen de grootste vijand van de mens: ouderdom. Het middel is op grote schaal verspreid, maar de enthousiaste gebruikers zijn ook de slachtoffers van een geheimzinnige ontwikkeling... Door een catastrofaal vliegtuigongeluk komen alle betrokken wetenschappers om het leven. Op één man na, die het geheim van Euromedic met zich meedraagt. Hij is stervende, en kan alleen door een harttransplantatie worden gered. Euromedic weet wie de donor moet zijn. De doodzieke vrachtwagenchauffeur David Townsend verliest het bewustzijn en komt in een psychiatrische kliniek weer bij zijn positieven. Met de beeldschone arts Sara Mills als gijzelaar weet hij te ontsnappen. Townsend heeft geen flauw benul wie zijn achtervolgers zijn en waarom zij hem belagen. Hij besluit terug te keren naar het hol van de leeuw...
Schrijver: Harold King
Oorspronkelijke titel: The Hahnemann sequela
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 90-229-8015-4
Uitgever: Bruna
Moordenaars moeten sterven
Diep in het ondoordringbare berggebied van Paraguay, vinden vier mannen een uiterst geheim ondergronds mausoleum dat tot het laatste detail een duplicaat is van Hitler's rijkskanselarij en waarin een urn wordt bewaard die de as van een onbekende grootheid bevat. Drie van de mannen moeten hun ontdekking met de dood bekopen. Alleen Aaron Miller ontkomt: hij neemt de urn met zich mee... en zweert de dood van zijn broer te zullen wreken. Als hun mausoleum wordt verwoest, zijn de in ballingschap levende nazi-beulen woedend. Zij geloven dat het 'de joden' zijn geweest die de urn hebben meegenomen en willen deze - tot iedere prijs - terug. Een vindingrijke amateur neemt het op tegen een doorgewinterde fanatiekeling in een achtervolging dwars door Europa, die in een zenuwschokkend slot tot explosie komt.
Schrijver: Harold King
Oorspronkelijke titel: Closing ceremonies
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-6057-387-0
Uitgever: Omega
Spion voor de vrede
De Tweede Wereldoorlog is in al zijn hevigheid uitgebroken. Duitse troepen hebben het West-Europese continent onder de voet gelopen en Hitler staat te popelen om ook Engeland aan te vallen en op de knieën te dwingen. Niet iedereen aan zijn zijde is echter van mening dan Engeland de oorlog moet worden verklaard. Rudolf Hess bijvoorbeeld, Hitlers vertrouwensman en adviseur, voelt veel meer voor een bondgenootschap met Engeland. Ted Campbell is een jonge Amerikaan die de scepter zwaait over een in Duitsland gelegen vliegtuigfabriek. Hij interesseert zich geen snars voor de oorlog die rondom hem woedt, heeft invloedrijke vrienden aan beide zijden van het front en handhaaft tegen beter weten in een starre neutraliteit. Zowel de Britse als de Duitse inlichtingendienst doen verwoede pogingen om Campbell, die overal komt en iedereen kent, voor hun karretje te spannen. Campbell weigert echter halsstarrig iedere medewerking, totdat hij kennismaakt met de sadistische praktijken van Regenbauer, een onafhankelijk opererende Gestapo-officier, en er bij toeval achterkomt dat deze man verantwoordelijk is voor de gruwelijke dood van zijn vader. Om wraak te nemen kiest Campbell de kant van de Engelsen en wordt ingezet bij één van de meest geraffineerde en duivelse complotten op het gebied van spionage en contraspionage uit de gehele twintigste eeuw. * Geschreven door Harold King & Lawrence Block.
Schrijver: Harold King
Oorspronkelijke titel: Code of arms
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-6513-098-5
Uitgever: Publiboek/Baart