Boekenplank:
Kies

Boeken van David Klass

Meer over David Klass

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Young Adult

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Geen weg terug - Out of time
  • Je kent me niet - You don't know me

gedetailleerd overzicht

OverzichtGeen weg terug

De FBI is een massale klopjacht gestart op een ongrijpbare en uiterst slimme aanslagpleger. Hij heeft zojuist zijn zesde doelwit getroffen, de Boon Dam in Idaho, waarbij een twaalftal mensen zijn omgekomen. De terrorist, die door de pers de Green Man is gedoopt, verklaart dat deze drastische aanslagen - elk doelwit zorgvuldig uitgekozen vanwege de impact op het milieu - noodzakelijk zijn om de aandacht van de wereld te vestigen op de onomkeerbare gevolgen van klimaatverandering.

De FBI heeft geen echte aanwijzingen. Het is alsof Green Man elke stap van hun onderzoek kan voorspellen en al hun tactieken vakkundig ontwijkt. Tot de jonge agent Tom Smith de taskforceleider benadert met een onverwacht inzicht. Tom, computerprogrammeur van opleiding, is misschien de enige persoon die de unieke vaardigheden bezit om Green Man te vinden voordat hij opnieuw toeslaat.

Schrijver: David Klass
Oorspronkelijke titel: Out of time
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789021422473
Uitgever: Volt
Je kent me niet

Je kent me niet is een roman in de ik-vorm over een jongen die ervan overtuigd is dat niemand hem echt kent. Zijn 'zogenaamde' vrienden niet, de docenten in zijn 'antischool' niet, en zeker zijn moeder niet, die naar alle waarschijnlijkheid gaat trouwen met haar vriend, die John in elkaar slaat als zijn moeder even niet kijkt.

Johns humor klinkt door in een relaas dat gekenmerkt wordt door verveling, eenzaamheid en angst. Gelukkig is er iemand in zijn omgeving die hem wél kent, waardoor hij net niet ten onder gaat.

Schrijver: David Klass
Oorspronkelijke titel: You don't know me
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789026117633
Uitgever: De Fontein