Boekenplank:
Kies

Boeken van Nick de Koning

Nick de Koning is het pseudoniem van een arts en ervaren schrijver. Voor Kliniek Zuid putte hij uit zijn eigen professionele en persoonlijke leven en de actualiteit rondom de nog altijd groeiende business van cosmetische chirurgie.

Meer over Nick de Koning

Genre: Roman

Geboorteland: Nederland


Kliniek Zuid

  1. Tegen elke prijs
  2. In de steigers
  3. Onder vuur

gedetailleerd overzicht

Kliniek ZuidTegen elke prijs

Maak kennis met de wereld van Kliniek Zuid, waar schoonheid te koop is maar niets is wat het lijkt...

In een van de duurste straten van Amsterdam runt dr. Caro Benedict de zeer succesvolle cosmetische Kliniek Zuid. Ze is getrouwd met Robbert die de bedrijfsvoering doet en samen hebben ze twee tieners, Teun en Sofie. Maar terwijl haar wachtlijsten steeds langer worden komt Caro’s overvolle leven onder grote druk te staan. Een aantal van haar cliënten meldt zich met onverklaarbare klachten na een borstvergroting en de vraag rijst intern wie verantwoordelijk is.

Wanneer de spanning oploopt en haar een rechtszaak boven het hoofd hangt, biedt haar even aantrekkelijke als onmogelijke ex en collega Felix zijn hulp aan, maar kan ze hem vertrouwen?

Ondertussen vermagert Sofie onder haar ogen en Robbert, haar steun en toeverlaat, is onbereikbaar. Terwijl de wereld om haar heen lijkt in te storten wordt Caro gedwongen te bepalen wat nu echt belangrijk voor haar is.

Schrijver: Nick de Koning
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789032520236
Ebook: 9789032520137
Uitgever: VBK
In de steigers

Dr. Caro Benedict begeleidt de make-over van haar patiënten én haar kliniek, maar lukt het haar zelf overeind te blijven?

Dr. Caro Benedict zit middenin de verbouwing van haar kliniek, die bepaald niet van een leien dakje gaat. Ook in haar privéleven is niets meer hetzelfde nu zij in scheiding ligt met Robbert, de vader van haar twee kinderen en medeoprichter van de kliniek. Uit alle macht probeert Caro het beschaafd te houden en de kinderen te ontzien maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Zoon Teun ontvlucht de situatie thuis in allerlei exorbitante feestjes en dochter Sofie is nog maar amper hersteld van de opname voor haar eetstoornis.

Wanneer officemanager Suus wordt geconfronteerd met een harde werkelijkheid, rijst de vraag of het mogelijk is om in de wereld van Kliniek Zuid, waar alles maakbaar is, zelf betrouwbaar en waarachtig te blijven.

Ondertussen missen de charmes van Caro’s woest aantrekkelijke collega-arts Felix, die in Caro zijn droomvrouw ziet, hun uitwerking niet. Caro en hij zijn stapelverliefd en Felix doet wat hij kan om haar bij te staan. Maar Caro’s hart werd al eens eerder gebroken en zij weet dat zij uiteindelijk zelf zal moeten bepalen wat goed voor haar is.

Schrijver: Nick de Koning
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789032520441
Ebook: 9789032520427
Uitgever: VBK
Onder vuur

Net als dr. Caro Benedict denkt dat ze alles gehad heeft, wordt haar kliniek aangevallen uit onverwachte hoek...

Dr. Caro Benedict is opgelucht als de kliniek na een ingewikkelde verbouwing eindelijk weer open kan. Zij en haar team hebben het drukker dan ooit. Haar scheiding van Robbert lijkt goed afgewikkeld en ze is gelukkiger dan ooit met haar collega en grote liefde Felix.

Maar net als hij een paar maanden naar het buitenland vertrekt, krijgt Kliniek Zuid bezoek van de belastinginspectie. Een grote fraudeclaim hangt Caro boven het hoofd terwijl ex Robbert altijd verantwoordelijk was voor de financiën. Felix wil terugkomen en haar helpen, maar Caro wil haar lot niet nog eens in de handen van een man leggen...

Schrijver: Nick de Koning
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789032520694
Uitgever: VBK