Boekenplank:
Kies

Boeken van Hans Koppel

Hans Koppel (Zweden) werkte als journalist, maar is tegenwoordig fulltime schrijver. Koppel woont met zijn gezin in Stockholm.

Meer over Hans Koppel

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Petter Lidbeck

Geboren: 1964


Overzicht

  • Je bent nu van mij - Kom ska vi tycka om varandra
  • Niets dan kwaad - Om döda ont
  • Ze komt nooit meer terug - Kommer aldrig mer igen

gedetailleerd overzicht

OverzichtJe bent nu van mij

Anna heeft een leuke baan, is gelukkig getrouwd en heeft een dochter. Op een dag ontmoet ze Erik, met wie ze een spannende onenightstand heeft. Daar wil ze het bij laten, maar Erik denkt daar heel anders over. Hij dringt zich steeds meer op en laat Anna geen moment met rust.

Als ze ontdekt dat Erik een duister verleden heeft en hij haar en haar gezin bedreigt, realiseert ze zich dat ze met een gevaarlijke psychopaat te maken heeft. Ze zet alles op alles om hem voorgoed uit haar leven te bannen, maar hij komt steeds dichterbij...

Schrijver: Hans Koppel
Oorspronkelijke titel: Kom ska vi tycka om varandra
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789400500457
Ebook: 9789044965957
Uitgever: Bruna
Niets dan kwaad

Journalist Calle Collin werkt voor een familiemagazine aan een feuilleton over mensen die te vroeg uit het leven zijn gerukt. Zo schrijft hij over de 13-jarige Kent die jaren daarvoor doodgereden werd. De dader reed door.

De moeder van de jongen rouwt nog steeds om haar zoon en is hem als een soort heilige gaan beschouwen, en zijn broer spreekt niet over de dood van Kent. Dus gaat Calle elders op zoek naar informatie en realiseert zich dat er maar weinig positiefs te vinden is over de verongelukte jongen. Toch lukt het hem om een invoelend verhaal te schrijven.

Anders Malmberg, de jonge stercolumnist van een concurrerende krant, leest Calles verhaal en herkent daarin onmiddellijk de kwelgeest uit zijn jeugd. Kent maakte Malmbergs leven tot een hel en leek in niets op de engelachtige persoonlijkheid uit het verhaal van Calle.

Malmberg besluit dat zijn volgende columns zíjn versie van het verhaal zullen geven. De waarheid over Kent moet naar buiten komen. Maar algauw na publicatie van de column blijken zowel de levens van Calle als van Malmberg in gevaar te zijn.

Sommige geheimen moeten begraven blijven - over de doden niets dan goeds...

Schrijver: Hans Koppel
Oorspronkelijke titel: Om döda ont
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789400503090
Ebook: 9789044970142
Uitgever: Bruna
Ze komt nooit meer terug

Mike Zetterberg woont met zijn vrouw Ylva en hun dochtertje in een huis net buiten Helsingborg. Op een dag komt Ylva niet thuis uit haar werk. Mike gaat er aanvankelijk van uit dat ze iets is gaan drinken met wat collega’s, maar als ze de volgende ochtend nog niet thuis is, vreest hij het ergste.

De politie beschouwt hem als hoofdverdachte. Mike vecht om zijn onschuld te bewijzen én probeert zo goed en zo kwaad als het kan zijn verdriet de baas te zijn om hun dochtertje te beschermen. Hij is onwetend van het feit dat Ylva nog leeft en zich op een steenworp afstand van hun huis bevindt.

Haar ontvoerder speelt een wraakzuchtig, sadistisch spel dat teruggaat naar een tragedie in hun beider verleden. Zal Ylva ooit kunnen terugkeren naar huis?

Schrijver: Hans Koppel
Oorspronkelijke titel: Kommer aldrig mer igen
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789400500440
Ebook: 9789044965940
Uitgever: Bruna