Boekenplank:
Kies

Boeken van Carmen Korn

Carmen Korn werkte na haar studie als journalist en redacteur voor het Duitse weekblad Stern. Voor haar trilogie De Nieuwe Tijd liet zij zich inspireren door de vrouwen uit haar eigen familie: haar grootmoeders, hun zussen en schoonzussen. Als jong meisje zat ze vaak naar hen te luisteren als ze het over de oorlog, over liefde of over hun dromen hadden. Veel van hun levens heeft Korn verwerkt in die van haar personages.

Meer over Carmen Korn

Genre: Roman

Geboren: 1952

Duitsland

De Nieuwe Tijd Trilogie / Jahrhundert Trilogie

  1. Dochters van een nieuwe tijd - Töchter einer neuen Zeit
  2. Tijd om opnieuw te beginnen - Zeiten des Aufbruchs
De Nieuwe Tijd Trilogie / Jahrhundert Trilogie

gedetailleerd overzicht

De Nieuwe Tijd Trilogie / Jahrhundert Trilogie

Dochters van een nieuwe tijd

Dochters van een nieuwe tijd dompelt je onder in de wereld van luxueuze danszalen, vermout, cocktails, opiumkelders en Chinese restaurants, totdat langzaam, maar onverbiddelijk, het einde van de vrijheid nadert door de opkomst van de nazi’s.

Hamburg, 1919. De Eerste Wereldoorlog is eindelijk voorbij. Vier jonge vrouwen, Henny, Käthe, Lina en Ida, verschillen in karakter en afkomst, maar hopen allemaal op een nieuwe tijd.

Samen zien ze de wereld transformeren: van de wederopbouw van Duitsland na een tragische nederlaag in de oorlog en de opkomst en ondergang van de Weimarrepubliek, tot de verschrikkingen van de naziheerschappij. De vier gaan hun eigen weg, maar er is iets wat hen verbindt: hun vriendschap.

Schrijver: Carmen Korn
Oorspronkelijke titel: Töchter einer neuen Zeit
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789056726577
Ebook: 9789044978889
Uitgever: Signatuur
Tijd om opnieuw te beginnen

Vier vrouwen, vier families, één eeuw...

Het is 1949; de nazi’s zijn verslagen. Het geluid van de bombardementen is nog maar net weggestorven. Hamburg ligt in puin. Velen hebben iemand verloren. Henny is op zoek naar haar vriendin Käthe, die verdwenen is. Lina opent een boekwinkel in de stad en Ida is teleurgesteld over haar relatie met de Chinese Tian.

Het tweede deel van de trilogie vertelt verder over het leven van de vriendinnen en hun kinderen, die op hun beurt hun eigen verhaal hebben. Ondertussen voltrekken zich op de achtergrond de pastelkleurige jaren vijftig en de beweeglijke jaren zestig, met onder andere de maanlanding, de bouw van de Berlijnse Muur en de muziek van The Beatles.

Schrijver: Carmen Korn
Oorspronkelijke titel: Zeiten des Aufbruchs
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789056726591
Ebook: 9789044978902
Uitgever: Signatuur