Boekenplank:
Kies
  • Home
  • K
  • Esther Kreukniet

Boeken van Esther Kreukniet

Esther Kreukniet is copywriter en freelance journaliste.

Meer over Esther Kreukniet

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Esther Blinker

Geboren: 1969

Geboorteland: Nederland

Website: Esther Kreukniet


Overzicht

  • Carte blanche
  • En passant
  • Noblesse oblige

gedetailleerd overzicht

OverzichtCarte blanche
Als de pasgescheiden Roos Maasbruggen valt voor de charmes van haar werkgever, projectontwikkelaar Stephan Smit, begint ze pas echt met leven. Ze wordt opgenomen in de wereld van de nouveau riche en haar agenda raakt al snel gevuld met feestjes, regatta's, recepties en exotische vakanties.

Zo verrast als Roos is door de wending die haar leven neemt, zo zorgvuldig heeft power woman Eveline van Amerongen, de vrouw van Stephans beste vriend, haar succesvolle leven opgebouwd. Daarom wil ze tot iedere prijs voorkomen dat de enige misstap die ze zichzelf veroorlooft, haar geheime verhouding met diezelfde Stephan, aan het licht komt. In de argeloze Roos ziet ze een perfecte dekmantel.

Roos heeft niets door en verblind door liefde raakt ze steeds verder van zichzelf verwijderd. Dan komt haar beste vriend Wick om bij een dubieus ongeluk. Er lijkt sprake te zijn van opzet en Roos gaat op onderzoek uit. Al snel komt ze erachter dat haar roze wolk een zwart randje heeft.
Schrijver: Esther Kreukniet
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022563731
Uitgever: Boekerij
En passant
Michelle ligt in een coma na een ernstig auto-ongeluk. Herinneringen aan haar zorgeloze leven komen in flarden voorbij. Een luxe leven in Kralingen met haar succesvolle man, twee kinderen, een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk, vrienden en alles in overvloed. Toch hunkert ze naar meer. Michelle stort zich in een hartstochtelijke affaire met de stoere Jacob, maar ze beseft niet dat iemand haar nauwlettend in de gaten houdt.

Terwijl ze aan haar ziekenhuisbed gekluisterd is, lijken al haar geheimen aan het licht te komen. Kan ze haar familie wel vertrouwen? Niets is wat het lijkt en Michelle moet vechten voor haar leven - en de waarheid.
Schrijver: Esther Kreukniet
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044345391
Ebook: 9789044345407
Uitgever: The House of Books
Noblesse oblige

Wat kan het daglicht in de Rotterdamse haven niet verdragen?

Advocate Liza Kreest leidt een heerlijk leven in Kralingen waar ze samenwoont met haar dochter Kate. Ze verbergt een schimmig geheim uit haar verleden en heeft zich volledig op haar carrière gestort. Ze ontmoet de charmante Maurice die haar vraagt hem te verdedigen in een rechtszaak tegen een frauderende douanier in het havenbedrijf van zijn schoonvader Bernd Verstraete, de gevierde havenbaron in Rotterdam.

Ze bijt zich vast in de zaak en kan al snel de charmes van de vlotte Maurice niet weerstaan. Ze begint tegen al haar principes in een verhouding met haar cliënt maar als ze de rechtszaak wint, dumpt hij haar kort daarna met een laffe smoes. Haar leven staat te trillen op haar grondvesten en als hij plotseling zelfmoord pleegt, beseft ze dat hier iets groters aan de hand is.

Ondertussen wordt ze scherp in de gaten gehouden door het mysterieuze figuur Jung. Onverschrokken zet Liza haar zoektocht voort en wordt op hardhandige wijze bedreigd. Als haar dochter Kate ook nog ontvoerd wordt, moet Liza alles riskeren om haar terug te krijgen uit de klauwen van de criminele bende en ligt haar geheim op straat. Wat kan het daglicht in de Rotterdamse haven niet verdragen?

Schrijver: Esther Kreukniet
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789086604272
Uitgever: Ellessy