Boekenplank:
Kies

Boeken van Dirk Kurbjuweit

Dirk Kurbjuweit (Duitsland) is journalist en schrijver.

Meer over Dirk Kurbjuweit

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1962


Overzicht

  • Angst - Angst
  • Niet de hele waarheid - Nicht die ganze Wahrheit

gedetailleerd overzicht

OverzichtAngst

Randolph is getrouwd, heeft twee kinderen en een prachtig huis in Berlijn. Er is één smet op dit perfecte leven: zijn vader zit in de gevangenis voor de moord op zijn onderbuurman.

Dieter Tiberius was een vreemde, maar vriendelijke man. Tot hij erotische brieven aan Randolphs vrouw begon te schrijven, het echtpaar begon te bespioneren en hen uiteindelijk beschuldigde van kindermisbruik.

Randolph doet aangifte, maar de politie staat machteloos en schaart zich eerder achter Tiberius dan achter de gezagsgetrouwe Randolph.

Schrijver: Dirk Kurbjuweit
Oorspronkelijke titel: Angst
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026339332
Ebook: 9789026339349
Uitgever: Ambo | Anthos
Niet de hele waarheid

Privédetective Arthur Koenen, gespecialiseerd in zakkenrollerij en overspel, ziet zich gesteld voor een lastige opdracht: hij wordt ingehuurd om het leven van Leo Schilf te onderzoeken, voorzitter van een grote politieke partij en verwikkeld in een geheime relatie met afgevaardigde Anna Tauert. Op verzoek van Leo's vrouw Ute schaduwt hij maandenlang een man die continu in het middelpunt van de publieke belangstelling staat.

Behoedzaam en standvastig dringt Koenen steeds dieper door in het doolhof dat politiek heet, waar je een dikke huid lijkt te móéten ontwikkelen om staande te blijven. Zijn fascinatie voor deze wereld houdt gelijke tred met zijn afschuw van de eeuwige schijnwerpers en camera's - en hij begint steeds meer sympathie te voelen voor Anna, de geliefde van deze machtige, rebelse man, een vrouw die heen en weer wordt geslingerd tussen haar onverdeelde liefde en haar politieke idealen.

Koenen raakt zo betrokken bij de levens van de twee, met name dat van Anna, dat hij besluit in te grijpen...

Schrijver: Dirk Kurbjuweit
Oorspronkelijke titel: Nicht die ganze Wahrheit
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789056723026
Uitgever: Signatuur