Boekenplank:
Kies
  • Home
  • L
  • Vincenzo Latronico

Boeken van Vincenzo Latronico

Vincenzo Latronico wordt gezien als een van de meest talentvolle jonge Italiaanse auteurs van dit moment. Hij woont en werkt in Berlijn en vertaalt literaire romans vanuit het Engels naar het Italiaans.

Meer over Vincenzo Latronico

Genre: Roman

Geboren: 1984

Geboorteland: Italië


Overzicht

De perfecties

Anna en Tom zijn opgegroeid met het internet en verhuizen als creative professionals vanuit Zuid-Europa naar Berlijn omdat ze hopen daar meer zichzelf te kunnen zijn. Hun droomleven is het droomleven van een hele generatie: wonen in een kosmopolitische stad, werken vanuit een mooi appartement met veel planten, een passie voor eten en een relatie die openstaat voor seksuele experimenten. Meewarig kijken ze neer op hun achtergebleven vrienden. Dit is het leven van veel van de expats in Berlijn, maar ook in Londen, Rome, Stockholm en Amsterdam. Anna en Tom zijn gelukkig, zolang hun leven overeenkomt met het beeld waarvan ze dromen.

Buiten de kaders van dit ideale scenario wringt het. Een poging tot activisme tijdens de vluchtelingencrisis loopt uit op een teleurstelling. Vrienden komen en gaan, ze moeten harder werken voor minder geld en Anna en Tom twijfelen of ze terug moeten keren naar hun geboortestreek. Ze dromen van een authentieker leven, maar is dat nog wel te vinden in deze tijd?

De perfecties is een vlijmscherp maar ook liefdevol portret van een vaak onbegrepen generatie, zoekend naar geluk tussen dromen en deceptie.

Schrijver: Vincenzo Latronico
Oorspronkelijke titel: Le perfezioni
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789403104126
Uitgever: De Bezige Bij