Boekenplank:
Kies

Boeken van David Lawrence


Stella Mooney

  1. Vier doden in een kring - The dead sit around in a ring
  2. Zwarter dan de nacht - Nothing like the night
  3. Stervenskoud - Cold kill
  4. Duister Londen - Down into darkness

gedetailleerd overzicht

Stella MooneyVier doden in een kring
In een appartement in de Londense wijk Notting Hill worden vier doden aangetroffen. Men denkt dat er sprake is van een collectieve zelfmoord. Bij nader inzien blijkt een van de doden toch vermoord te zijn. Maar wat doet deze verdwaalde vermoorde man te midden van de drie andere, door zelfmoord om het leven gekomen personen? DS Stella Mooney moet veel wegen door de Londense onderwereld bewandelen op zoek naar een concreet spoor.
Schrijver: David Lawrence
Oorspronkelijke titel: The dead sit around in a ring
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-445-0442-8
Uitgever: De Geus
Zwarter dan de nacht
Twee jonge vrouwen zijn in de Londense wijk Notting Hill op gruwelijke wijze vermoord. Stella Mooney en haar team moeten op zoek naar een dader die kennelijk doodt uit een innerlijke drang - de gevaarlijkst denkbare moordenaar. Het forensisch onderzoek levert een verbijsterende ontdekking op: de moorden zijn onmiskenbaar gepleegd door een duo bestaande uit een man en een vrouw. Stella Mooney ziet maar één mogelijkheid om de moorden te stoppen: de partners in de dood tegen elkaar opzetten.
Schrijver: David Lawrence
Oorspronkelijke titel: Nothing like the night
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-445-0664-1
Uitgever: De Geus
Stervenskoud
Een killer met een ijzingwekkende drang... In het winterse Londen zijn al enkele aanslagen op vrouwen gepleegd. Inspecteur Stella Mooney weet donders goed dat een seriemoordenaar die willekeurig toeslaat eigenlijk niet te pakken is. Het zou dus een opluchting moeten zijn wanneer Robert Kimber een bekentenis komt afleggen. Maar Stella denkt dat Kimber liegt: hij zoekt opwinding, hij wil aandacht en roem. Dus laat ze hem gaan. En ze had gelijk... Maar ook weer niet...
Schrijver: David Lawrence
Oorspronkelijke titel: Cold kill
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-445-0943-4
Uitgever: De Geus
Duister Londen
Opgehangen in een boom wordt het naakte lichaam van een jonge vrouw ontdekt, met op haar rug de tekst: 'Dirty girl'. Stella Mooney en het AMIP-5 team tasten in het duister over de indentiteit van de vrouw en het motief achter deze brute moord. Een tweede moord met een duidelijke overeenkomst volgt. Ook nu laat de dader een boodschap op zijn slachtoffer achter: 'Filthy coward'. Wat wil de moordenaar met deze boodschappen zeggen? Nadat Stella's vriend, de journalist John Delaney, een interview heeft gehouden met parlementslid Neil Morgan, ontdekt hij de fysieke gelijkenis tussen het tweede slachtoffer en Morgan. Misschien heeft de moordenaar nu een vergissing gemaakt en de verkeerde man vermoord? Dan worden nog een derde en vierde lichaam gevonden. Zullen Stella Mooney en het AMIP-5 team de moordenaar kunnen ontmaskeren voordat er nog meer slachtoffers vallen?
Schrijver: David Lawrence
Oorspronkelijke titel: Down into darkness
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-445-1200-7
Uitgever: De Geus