Boekenplank:
Kies

Boeken van Maurice Leblanc

Maurice Leblanc schreef zijn eerste verhaal over Arsène Lupin in 1905 voor het tijdschrift Je sais tout. Lupin was het Franse antwoord op Sherlock Holmes (hoewel Lupin misdaden pleegt en Holmes misdaden oplost) en onmiddellijk een groot succes. Arsène Lupin groeide uit tot een van Frankrijks meest geliefde personages.

Meer over Maurice Leblanc

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1864 / Overleden: 1941

Geboorteland: Frankrijk


Arsène Lupin

  1. Gentleman inbreker - Gentleman cambrioleur
  2. Arsène Lupin versus Herlock Sholmes - Arsène Lupin contre Herlock Sholmès
  3. De holle naald - L'Aiguille creuse
  4. 813 #1 Het dubbelleven van Arsène Lupin - 813
  5. 813 #2 De drie misdaden van Arsène Lupin - 813
  6. De kristallen stop - Le Bouchon de cristal
  7. De bekentenissen van Arsène Lupin - Les Confidences d'Arsène Lupin

Dubbel uitgegeven titels

  • Arsène Lupin: ladelichter van eer - zie Gentleman inbreker
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

Arsène LupinGentleman inbreker

In Gentleman inbreker zijn de eerste negen Lupinverhalen opgenomen, voor het eerst uitgegeven in 1907. Ze vormen de literaire geboorteakte van de Robin Hood van de belle époque, die steelt van de rijken en opkomt voor de armen.

De verhalen zijn afzonderlijke pareltjes, die de auteur tot een heerlijk leessnoer heeft weten te rijgen. Pareltjes die ruim honderd jaar na dato nog steeds een genot zijn om te lezen.

Lupin - TV-serie - 2021
Regisseur: Louis Leterrier, Marcela Said, Ludovic Bernard
Cast: Omar Sy, Vincent Londez, Ludivine Sagnier , e.a.
Schrijver: Maurice Leblanc
Oorspronkelijke titel: Gentleman cambrioleur
Eerste uitgave: 1907
ISBN/EAN: 9789492068026
Ebook: 9789492068620
Uitgever: Oevers
Arsène Lupin versus Herlock Sholmes

Frankrijk vermaakt zich: inspecteur Ganimard krijgt maar geen vat op gentleman inbreker Lupin. In Arsène Lupin versus Herlock Sholmes wordt daarom de Engelse detective Sherlock Holmes naar Parijs gehaald om Lupin in te rekenen. Tussen de twee bijzondere breinen ontspint zich een intrigerend duel.

Schrijver: Maurice Leblanc
Oorspronkelijke titel: Arsène Lupin contre Herlock Sholmès
Eerste uitgave: 1908
ISBN/EAN: 9789492068040
Ebook: 9789492068651
Uitgever: Oevers
De holle naald

Arsène Lupin is dood! Dat is in ieder geval wat iedereen lijkt te geloven: tijdens een nachtelijke inbraak in het kasteel van Ambrumesy schiet juffrouw de Saint-Véran een insluiper neer, maar zijn lichaam kan niet worden gevonden. Een paar dagen later wordt de jonge vrouw ontvoerd en wordt haar lichaam levenloos teruggevonden, naast dat van Arsène Lupin. Als bij toeval verdwijnt tegelijkertijd het document met het geheim van de Holle Naald...

De jonge geniale scholier Isidore Beautrelet gelooft noch in deze al te gemakkelijk met elkaar verband houdende feiten, noch in de dood van de gentleman-inbreker. Dus besluit hij een onderzoek te starten. Gentleman inbreker Arsène Lupin neemt het op tegen twee tegenstanders van formaat, want naast Isidore Beautrelet wordt ook de beroemde Herlock Sholmes bij de zaak gehaald.

Schrijver: Maurice Leblanc
Oorspronkelijke titel: L'Aiguille creuse
Eerste uitgave: 1909
ISBN/EAN: 9789492068606
Ebook: 9789492068668
Uitgever: Oevers
813 #1 Het dubbelleven van Arsène Lupin

Arsène Lupin, beschuldigd van moord, leidt het politieonderzoek om zichzelf te zuiveren door de echte moordenaar te vinden.

Welke mysterieuze onderneming brengt Rudolf Kesselbach, de buitengewoon rijke Zuid-Afrikaanse diamantkoning, naar Parijs? Wat betekent dit nummer, 813, op een doos die hij in zijn bezit heeft?

Dit zijn enkele van de vragen waar de politie - in dit geval een zekere Lenormand, hoofd van de Sûreté - onderzoek naar doet als de meedogenloze baron Altenheim en de gentleman-inbreker Arsène Lupin met elkaar in botsing komen. En als er een moord wordt gepleegd, zal Lupin de onzichtbare huurmoordenaar moeten ontmaskeren die hem de verantwoordelijkheid voor zijn misdaden in de schoenen wil schuiven.

Schrijver: Maurice Leblanc
Oorspronkelijke titel: 813
Eerste uitgave: 1910
ISBN/EAN: 9789492068637
Ebook: 9789492068804
Uitgever: Oevers
813 #2 De drie misdaden van Arsène Lupin

Na de gebeurtenissen in 813 #1 Het dubbelleven van Arsène Lupin, vindt Lupin zichzelf opgesloten in de gevangenis.

Vanuit cel 14 moet hij een van de moeilijkste gevechten leiden die hij heeft moeten leveren. Bijna geheel afgesloten van contact met de buitenwereld moet hij zichzelf vrijwaren van de moorden waarvan hij wordt beschuldigd.

Schrijver: Maurice Leblanc
Oorspronkelijke titel: 813
Eerste uitgave: 1910
ISBN/EAN: 9789492068644
Ebook: 9789492068934
Uitgever: Oevers


De kristallen stop

Bij een inbraak in de woning van gedeputeerde Daubrecq wordt een misdrijf gepleegd en worden twee handlangers van Arsène Lupin door de politie gearresteerd. De een is schuldig aan de misdaad, de ander onschuldig, maar beiden zullen ter dood worden veroordeeld.

Lupin probeert het slachtoffer van een gerechtelijke dwaling te bevrijden, maar worstelt met de meedogenloze afperser van gedeputeerde Daubrecq, die een belastend document heeft verborgen in een kristallen stop.

Schrijver: Maurice Leblanc
Oorspronkelijke titel: Le Bouchon de cristal
Eerste uitgave: 1912
ISBN/EAN: 9789492068903
Uitgever: Oevers
De bekentenissen van Arsène Lupin

Maurice Leblanc keert in De bekentenissen van Arsène Lupin terug naar de korte verhalen in de stijl van zijn beroemde debuut Gentleman inbreker. Tien verhalen over romantiek, mysterie en misdaad, die meer dan een eeuw na publicatie blijven verbazen.

In De bekentenissen van Arsène Lupin kijkt ’s werelds beroemdste dief terug op een leven vol avontuur in deze tien verhalen over zijn buitensporige heldendaden. Een mooie mix waarin Lupin of als detective optreedt of van plan is iemand een loer te draaien... Lupin gebruikt zoals altijd zijn opmerkelijke humor en kameleonachtige vermogen om onopgemerkt door de aristocratische samenleving te bewegen en zich een weg door het leven te stelen en te bedriegen.

Ondanks zijn criminele aard opereert hij volgens een strikte morele code en neemt hij alleen van degenen die hun hele leven van de armen hebben geprofiteerd. En altijd is hij de charmante gentleman, die in alles slaagt en in verloren situaties het meest onmogelijke weet op te lossen.

Schrijver: Maurice Leblanc
Oorspronkelijke titel: Les Confidences d'Arsène Lupin
Eerste uitgave: 1913
ISBN/EAN: 9789493290464
Uitgever: Oevers

Dubbel uitgegeven titelsArsène Lupin: ladelichter van eer

Zie voor de beschrijving van dit boek: Gentleman inbreker.

Schrijver: Maurice Leblanc
Oorspronkelijke titel: zie Gentleman inbreker
Eerste uitgave: 1907
Ebook: 9781667415079
Uitgever: Babel