Boekenplank:
Kies

Boeken van John Leekley

Meer over John Leekley

Genre: Roman

Website: John Leekley


Overzicht

Gejaagd door de storm
John Geyser is één van de zonen uit de kinderrijke familie Geyser, een boerengezin dat zich door hard werken in het glooiende landschap van Virginia een bestaan heeft opgebouwd.
Het vredige bestaan op Geyser Hill wordt plotseling verstoord door een slavenoproer onder leiding van John Brown. Om hun families en bezittingen te beschermen vormen blanke vrijwilligers burgerwachten en ook Johns broers sluiten zich hierbij aan.
Als steeds meer blijkt dat zijn toekomst niet op de boerderij ligt, besluit John naar Gettysburg te gaan. Daar probeert hij bij zijn oom Jacob Hale, de uitgever van een plaatselijk weekblad, werk te krijgen als illustrator.
Bij het uitbreken van de burgeroorlog in 1860, neemt John zich voor neutraal te blijven om met zijn tekeningen de krantenlezers deelgenoot te kunnen maken van de verschrikkingen van deze oorlog.
John staat te midden van een strijd waarin de zonen van de Hales aan de Noordelijke kant vechten en de zonen van de Geysers aan de Zuidelijke kant. Hij voelt zich door zijn liefde voor Kathy met het Noorden verbonden, maar in zijn hart kiest hij voor Geyser Hill, zijn geboortestreek.
Gejaagd door de storm schetst het relaas van een door oorlog verscheurde familie tegen de achtergrond van de meest tragische periode uit de nog jonge geschiedenis van de Verenigde Staten.
Schrijver: John Leekley
Oorspronkelijke titel: The Blue and the Gray
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-269-7570-8
Uitgever: Van Holkema & Warendorf