Boekenplank:
Kies

Boeken van Inge Legrand


Overzicht

  • De buurman

Non-Fictie

  • Een nieuwe wereld voor Valary
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe buurman
Bijna iedereen heeft buren. Ook Suzy Van Damme, een pittige vrouw van in de dertig. Ze woont samen met haar drie kinderen en een nieuwe partner naast een, op het eerste gezicht, normaal gezin.
Wanneer Suzy bij haar partner het geluk niet vindt en blijkt dat het niet echt botert tussen de buurman en zijn vrouw, stort ze zich in een affaire met Jack, de begrijpende buurman. Suzy houdt van het leven en plezier maken, maar ze wil tegelijk een goede moeder zijn. Het geheel ontspoort en Suzy kiest voor een nieuw leven met de buurman. Maar die blijkt niet degene te zijn die hij zich voorwendt. Integendeel, Jack heeft een rauw kantje.
Wat start als een spannend avontuur voor Suzy eindigt in een gevaarlijk psychologisch spel waarbij meerdere spelers betrokken raken.
Schrijver: Inge Legrand
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-5720-381-7
Uitgever: Linkeroever

Non-FictieEen nieuwe wereld voor Valary
Inge Legrand werkt in de welzijnssector en leeft in een nieuw samengesteld gezin, met kinderen van drie vaders. Met een goede agenda en een flink relativeringsvermogen lukt dat. Legrand was al moeder van vier kinderen, toen ze in haar eentje naar Kenia reisde om een vijfde te adopteren.
De adoptie verliep echter zeer moeizaam en de administratieve procedure werd een ware uitputtingsslag. Legrand schreef haar verhaal op om later aan haar nieuwe dochtertje te kunnen vertellen, maar ook voor iedereen die begaan is met het lot van adoptiekinderen.
Schrijver: Inge Legrand
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-443-1758-9
Uitgever: The House of Books