Boekenplank:
Kies
  • Home
  • L
  • Mariette Lindstein

Boeken van Mariette Lindstein

Mariette Lindstein groeide op in Halmstad, aan de westkust van Zweden. Toen ze van school kwam had ze haar zinnen gezet op een carrière in de journalistiek. Die droom vervloog echter toen ze op 19-jarige leeftijd in de Scientologykerk belandde. Ze klom razendsnel op naar het hoofdkwartier, waar ze uiteindelijk 27 jaar bleef en op het hoogste niveau werkte, direct onder Scientologyleider David Miscavige. In 2004 slaagde ze erin te ontsnappen, onder dramatische omstandigheden. Mariette woont tegenwoordig in Zweden met haar man Dan Koon, een eveneens voormalig Scientologylid én auteur. Naast schrijven geeft Mariette ook lezingen en voorlichting over de gevaren van sektes.

Meer over Mariette Lindstein

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1958


De Sekte

  1. De sekte - Sekten på dimön
  2. De sekte herrijst - Sekten som återuppstod
  3. Kinderen van de sekte - Sektens barn

gedetailleerd overzicht

De SekteDe sekte
Toetreden is verleidelijk, ontsnappen is onmogelijk...

Op een klein eiland aan de Zweedse kust heeft zich een New Age-beweging gesetteld. Hun charismatische leider, Franz Oswald, ontwikkelde de doctrine ViaTerra, die een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft op beroemdheden en vooraanstaande politici.

Sofia Bauman, net afgestudeerd aan de universiteit, raakt gefascineerd door de leer van ViaTerra. Ze is gecharmeerd van Oswald en accepteert de baan die hij haar aanbiedt. Wanneer de idyllische zomer ten einde loopt en een ondoordringbare mist het eiland opslokt, vraagt Sofia zich af of ViaTerra wel zo'n nobele beweging is als ze aanvankelijk dacht. Er lijkt echter geen weg terug naar haar oude leven. Want niemand kan ViaTerra ooit verlaten.
Schrijver: Mariette Lindstein
Oorspronkelijke titel: Sekten på dimön
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022334164
Uitgever: Bruna
De sekte herrijst
Kun je ooit echt ontsnappen?

Na twee turbulente jaren in de sekte ViaTerra probeert Sofia Baumann haar leven weer op de rit te krijgen. Maar dat is moeilijker dan ze dacht. Ze wordt geconfronteerd met veel vooroordelen en achterdocht en wordt gekweld door nachtmerries. Tegelijkertijd groeit haar verlangen naar vergelding.

Sekteleider Franz Oswald zit in de gevangenis, in afwachtig van zijn proces. Hij maakt zich echter geen zorgen en toont geen enkel berouw. Met behulp van zijn advocaat spint hij een web dat de muren van de gevangenis ver overstijgt. Hij heeft slechts één doel: wraak nemen op Sofia Bauman.
Schrijver: Mariette Lindstein
Oorspronkelijke titel: Sekten som återuppstod
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789400508453
Uitgever: Bruna
Kinderen van de sekte

Beschrijving momenteel niet beschikbaar.

Verschijnt 2 oktober 2018.

Schrijver: Mariette Lindstein
Oorspronkelijke titel: Sektens barn
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400508460
Uitgever: Bruna