Boekenplank:
Kies
  • Home
  • L
  • Merethe Lindstrøm

Boeken van Merethe Lindstrøm

Merethe Lindstrøm debuteerde in 1983 met een verhalenbundel en publiceerde sindsdien korte verhalen, romans en een kinderboek. In 2008 ontving ze de prestigieuze Noorse Doblougprijs voor haar gehele literaire werk.

Meer over Merethe Lindstrøm

Genre: Roman

Geboren: 1963

Geboorteland: Noorwegen


Overzicht

Dagen in de geschiedenis van stilte

Eva en Simon hebben het grootste deel van hun volwassen leven samen doorgebracht. Hij is arts en zij lerares, en ze hebben drie volwassen dochters en een comfortabel huis. Maar wat hen bindt is niet alleen genegenheid en solidariteit, maar ook de pijnlijke feiten van hun respectieve geschiedenissen, die ze zelfs voor hun eigen kinderen verborgen houden.

Maar na het abrupte ontslag van hun huishoudster en Simons toenemende terugtrekking in zichzelf, is het verleden niet meer te verdringen. Wie was de huishoudster waar ze beiden een tijdlang zo sterk aan gehecht waren geraakt?

Dagen in de geschiedenis van stilte is een strak, gecondenseerd familiedrama over verhulling en stilte. Over de liefde tussen twee mensen die belangrijke keuzes hebben gemaakt die hun hele bestaan bepalen, om vervolgens te ontdekken dat er iets niet over het hoofd kan worden gezien. Het verleden komt niet alleen terug, het is er altijd al geweest.

Schrijver: Merethe Lindstrøm
Oorspronkelijke titel: Dager i stillhetens historie
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789493290341
Uitgever: Oevers