Boekenplank:
Kies

Boeken van Gonzalo Lira


Nicholas Denton

  1. Tegenspel - Counterparts
  2. Acrobaat - Acrobat
Nicholas Denton

gedetailleerd overzicht

Nicholas DentonTegenspel
Chisholm
Adrenalinejunkie Margaret Chisholm is het blok-aan-het-been van de FBI. Gezien haar staat van dienst is het verwonderlijk dat ze er niet is uitgegooid. Het laatste wat zij dan ook verwachtte is een nieuwe opdracht.
Denton
Nick Denton koos de duistere weg van het Schaduwpad binnen de CIA, langzaam een machtig imperium van papier opbouwend. Toch moet ook hij deelnemen aan de meest riskante operatie waarin de CIA ooit verwikkeld is geweest.
Sepsis
's Wereld beste huurmoordenaar kent slechts één doel: Carlos de Jakhals te overtreffen. Of iemand dat opvalt is niet van belang; de onmogelijke moord tot zijn handelsmerk te maken, is zijn enige zorg. Totdat hij Margaret Chisholm en Nick Denton op zijn pad vindt, die zijn volgende doelwit beschermen: de non.
Zuster Marianne
Waarom moet Sepsis haar vermoorden? Wie is zijn opdrachtgever? Wie kan er baat hebben bij de dood van een non? Voor Chisholm en Denton de confrontatie met de gevaarlijkste man in de wereld aan kunnen gaan, moeten ze haar geheim leren kennen.
Schrijver: Gonzalo Lira
Oorspronkelijke titel: Counterparts
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-225-2360-8
Uitgever: Boekerij
Acrobaat
Ze zijn jong, keihard en intelligent, en ze staan op het punt vermoord te worden door dezelfde instantie die hen gevormd heeft. Ze maken deel uit van de CIA-werkgroep die bekendstaat als Acrobaat, en ze rennen voor hun leven.
Een in scène gezette bankoverval blijkt voor CIA-team Acrobaat hét ideale middel om een kijkje te nemen in de kluis van een Chinese agent. Uit de gestolen informatie blijkt dat Denton, een hooggeplaatste CIA-man, geheimen doorspeelt aan de Chinezen. Denton ontkent en schildert Acrobaat af als een stelletje bedriegers die zo snel mogelijk gearresteerd moeten worden. En zo wordt Acrobaat doelwit van de CIA zélf.
Acrobaat brengt de lezer van een fel vuurgevecht op Times Square naar de stille gangen van het CIA-bolwerk Langley; van het politieke mijnenveld in het Witte Huis naar een achtervolging door de straten van Washington.
Schrijver: Gonzalo Lira
Oorspronkelijke titel: Acrobat
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-225-3350-6
Uitgever: Boekerij