Boekenplank:
Kies

Boeken van Erin Litteken

Erin Litteken studeerde geschiedenis en heeft een passie voor research. Haar overgrootmoeder was Oekraïens en woonde bij haar familie in toen Litteken een kind was. De verhalen van haar overgrootmoeder en de research die Litteken later deed naar de achtergrond bij die verhalen, vormen de inspiratie voor haar boeken.

Meer over Erin Litteken

Genres: Historisch, Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Erin Litteken


Overzicht

Dochters van Kiev

Haar grootmoeders dagboek onthult een geheime liefde in Oekraïne...

In 1929 leidt de zestienjarige Katya nog een onbezorgd leven; ze wordt omringd door familie en is verliefd op haar buurjongen. Maar Stalins plan om Oekraïne, de graanschuur van Europa, in te lijven bij het communistische collectief roept een afschuwelijke hongersnood over het land af. Buren verdwijnen, voedsel wordt schaars en verzet wordt betaald. Toch lonkt er zelfs in de donkerste tijden liefde voor Katya.

Zeventig jaar later. Omdat Katya’s kleindochter Cassie jong weduwe is geworden, trekt ze tijdelijk bij haar oma in. Daar ontdekt ze het dagboek van haar grootmoeder, dat het schokkende verhaal achter haar familie onthult: een verhaal over hoop, doorzettingsvermogen en liefde onder de meest barre omstandigheden.

Schrijver: Erin Litteken
Oorspronkelijke titel: The memory keeper of Kyiv
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402711271
Ebook: 9789402766813
Uitgever: HarperCollins