Boekenplank:
Kies

Boeken van Aimee Liu

Meer over Aimee Liu

Genre: Roman

Website: Aimee Liu


Overzicht

  • De wolkenberg - Cloud mountain
  • Over de schaduwbergen - Flash House

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe wolkenberg
De wolkenberg omspant twee werelden - China en Amerika - en beschrijft een periode vol politieke en sociale onrust. Het verhaal begint in Californië in 1906. De achtentwintigjarige Hope Newfield geeft Engelse les aan buitenlanders; een van haar studenten is Liang Po-yu, in het Engels Paul Leon, een jonge aristocraat uit China. Ze worden verliefd. Hoewel het in die tijd een misdaad was om elkaar zelfs maar aan te raken, kunnen ze hun liefde niet weerstaan.
Ondanks het taboe trouwen ze en verhuizen van San Francisco naar China om daar een gezin te stichten. In de volgende decennia wordt hun liefde keer op keer op de proef gesteld door revolutie, oorlog, vooroordelen, ambities en tradities.
De wolkenberg is een ontroerende roman over een grote liefde die, tegen de stroom in, de politieke omwentelingen en menselijke vooroordelen overleeft.
Schrijver: Aimee Liu
Oorspronkelijke titel: Cloud mountain
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-225-2323-3
Uitgever: Boekerij
Over de schaduwbergen
Op een morgen in 1949 staat Joanna Shaw op de drempel van haar huurhuis in New Delhi en kust haar man Aidan vaarwel. Ze zal hem nog slechts een keer in haar leven zien...
Aidan een journalist, verdwijnt tijdens een reportage waarmee hij het Amerikaanse thuisfront wil bewijzen dat hij aan de 'goede kant' staat. Hij zou een communistisch complot gaan ontmaskeren. Er gaan weken voorbij zonder enig teken van leven. Dan krijgt Joanna bericht dat hij in een vliegtuigje zat dat is neergestort, maar de ambassade doet opvallend weinig om hem te vinden. En dus gaat Joanna, met in haar kielzog hun zoontje Simon en met Kamla - een Chinees meisje dat ze uit de jeugdprostitutie heeft gered en dat nu bij haar inwoont - zelf op zoek naar haar man.
Ze wordt gechaperonneerd door Lawrence, Aidans beste vriend naar wiens motieven ze slechts raden kan. Gevieren trekken ze door India, Centraal Azië en China, in een poging Aidan te vinden. Joanna en Kamla vinden veel steun bij elkaar. Tussen Kamla en Simon ontstaat een sterke band als van een echte broer en zus. En Joanna en Lawrence groeien steeds meer naar elkaar toe.
Tijdens hun zware tocht door vaak onherbergzaam landschap steken ze niet alleen politieke en geografische grenzen over, maar ook persoonlijke. Uiteindelijk zal hun reis aan ieders leven een dramatische wending geven.
Schrijver: Aimee Liu
Oorspronkelijke titel: Flash House
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-4207-6
Uitgever: Boekerij