Boekenplank:
Kies

Boeken van Jesse Loncraine

Jesse Loncraine (Londen, VK) studeerde Engelse literatuur in Bristol en daarna Violence, Conflict en Development aan The School of Oriental and African Studies in London. Na zijn afstuderen werkte hij als journalist, op een bowlingbaan en als tuinier in New York. Hij maakt documentaires over de oorlogen in diverse landen in Afrika. Hij woont met zijn gezin in Oakland, Californië.

Meer over Jesse Loncraine

Genre: Roman

Geboren: 1985


Overzicht

In het veld

De getroebleerde journalist Orin Perth verdwijnt van de ene op de andere dag van de aardbodem, ergens in Oost-Afrika. Hij heeft net een opzienbarend en ontroerend artikel naar zijn redactie gestuurd over Christine Lokeka die alleen achter is gebleven in haar dorp, nadat de militie van een warlord haar man heeft vermoord en haar zoon Paul gekidnapt heeft. Liz, de moeder van Orin en zelf een gepensioneerd verslaggeefster, vertrekt - ondanks haar hopeloos lijkende strijd tegen kanker - naar Afrika, op zoek naar haar verdwenen zoon.

Terwijl zowel Liz en Christine ieder op eigen wijze worstelen met de verdwijning van hun zoons, worstelen Orin en Paul om in leven te blijven zonder hun eigen menselijkheid te verliezen. Beiden komen in aanraking met een warlord die zowel afschuwelijke wreedheden begaat als avonden lang prachtige tekeningen van zijn kindsoldaten maakt in poging zich als kunstenaar te ontplooien.

Schrijver: Jesse Loncraine
Oorspronkelijke titel: In the field
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789045213859
Ebook: 9789045213958
Uitgever: Karakter