Boekenplank:
Kies

Boeken van M.L. Longworth

M.L. (Mary Lou) Longworth is geboren in Canada, maar woont sinds 1997 in Aix-en-Provence (Frankrijk). Ze publiceert over haar stad en de wijde omgeving ervan voor Amerikaanse en Britse kranten en tijdschriften. Daarnaast doceert ze creatief schrijven aan de Parijse vestiging van de New York University. Haar misdaadreeks Provençaalse mysteries wordt verfilmd en zal in 2022 te zien zijn op ITV en Britbox.

Meer over M.L. Longworth

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1963

Geboorteland: Canada

Website: M.L. Longworth


Verlaque en Bonnet Mysteries

  1. Dood op kasteel Brémont - Death at the Chateau Bremont
  2. Moord in de rue Dumas - Murder in the Rue Dumas
  3. Bloedspoor in de wijngaard - Death in the vines
  4. Wraak op Île Sordou - Murder on the Ile Sordou

gedetailleerd overzicht

Verlaque en Bonnet MysteriesDood op kasteel Brémont

In Dood op kasteel Brémont wordt het duo Verlaque en Bonnet geconfronteerd met twee moorden...

Als de edelman en documentairemaker Etienne de Brémont de dood vindt na een val uit het raam van het oude, onbewoonde chateau van de familie, gonst het in de stad van de geruchten. Was het een ongeval, een wanhoopsdaad of moord?

Antoine Verlaque leidt het onderzoek en vermoedt boze opzet. Als hij verneemt dat Marine Bonnet als jong meisje de familie Brémont goed heeft gekend, roept hij haar hulp in. Het altijd zo idyllische en elegante Aix-enProvence lijkt plotseling te wemelen van mensen die van de dood van Brémont geprofiteerd kunnen hebben, onder wie playboy en polospeler François - de broer van Etienne - die diep in de schulden zit en zich inlaat met nogal ongure figuren.

Wanneer de speurders hun lijst van verdachten aan het inkorten zijn, sterft er weer iemand. Ditmaal is er geen twijfel mogelijk dat het moord betreft.

Schrijver: M.L. Longworth
Oorspronkelijke titel: Death at the Chateau Bremont
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022338599
Ebook: 9789460416811
Uitgever: Manteau
Moord in de rue Dumas

Professor Moutte, decaan van de faculteit Theologie aan de universiteit van Aix-en-Provence, wordt vermoord teruggevonden in zijn kantoor. Hij had net aangekondigd nog niet met pensioen te zullen gaan, en vooral voor drie collega’s die uit waren op zijn prestigieuze baan, was dat geen goed nieuws.

Twee dagen later komt de secretaresse van de professor om bij een ongeval. Toeval of moord?

Geholpen door zijn vriendin, de elegante docente rechtsgeschiedenis Marine Bonnet, keert de eigenzinnige onderzoeksrechter Antoine Verlaque de intrigerende en gesloten universiteitswereld van Aix ondersteboven, om de moordenaar te vinden voor het te laat is.

Schrijver: M.L. Longworth
Oorspronkelijke titel: Murder in the Rue Dumas
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022338605
Ebook: 9789460416804
Uitgever: Manteau
Bloedspoor in de wijngaard

Wijnbouwer Olivier Bonnard ontdekt tot zijn ontsteltenis dat er enkele onbetaalbare en zeldzame flessen uit zijn privékelder zijn ontvreemd. Niet veel later doet de oude Gilles d’Arras aangifte van nog een mysterieuze zaak: in de binnenstad van Aix is zijn echtgenote Pauline spoorloos verdwenen. Als in Éguilles een jonge vrouw wordt aangerand en men in Rognes het lichaam van een andere vrouw vindt, rijst de vraag of die kwesties verband met elkaar houden.

Wanneer de mistral onverbiddelijk de laatste zomerhitte verdrijft, krijgt commissaris Paulik een onthutsend bericht: Bonnard heeft Pauline d’Arras dood aangetroffen in zijn wijngaard.

Antoine Verlaque en Marine Bonnet storten zich op het onderzoek van wat uiteindelijk hun meest complexe zaak ooit zal blijken.

Schrijver: M.L. Longworth
Oorspronkelijke titel: Death in the vines
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022339657
Uitgever: Manteau
Wraak op Île Sordou

Antoine Verlaque en Marine Bonnet lijken elkaar weer te hebben gevonden en verheugen zich op een ontspannen vakantie in de Locanda Sordou, een oud hotel op een van de zonovergoten eilandjes voor de kust van Marseille.

Om de grote heropening van het luxueuze hotel te vieren melden zich naast Verlaque en Bonnet nog enkele bevoorrechte gasten. En dan is er nog het hotelpersoneel, onder wie de aanstormende jonge topkok Émile en de sexy hotelmanager Niki.

Wanneer een van de gasten vermoord wordt, breekt paniek uit. Het gaat van kwaad tot erger wanneer noodweer alle communicatie met het vasteland onmogelijk maakt. Zal de moordenaar opnieuw toeslaan?

Schrijver: M.L. Longworth
Oorspronkelijke titel: Murder on the Ile Sordou
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022339664
Ebook: 9789460417108
Uitgever: Manteau