Boekenplank:
Kies

Boeken van M.L. Longworth

M.L. (Mary Lou) Longworth is geboren in Canada, maar woont sinds 1997 in Aix-en-Provence (Frankrijk). Ze publiceert over haar stad en de wijde omgeving ervan voor Amerikaanse en Britse kranten en tijdschriften. Daarnaast doceert ze creatief schrijven aan de Parijse vestiging van de New York University. Haar misdaadreeks Provençaalse mysteries wordt verfilmd en zal in 2022 te zien zijn op ITV en Britbox.

Meer over M.L. Longworth

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1963

Geboorteland: Canada

Website: M.L. Longworth


Verlaque en Bonnet Mysteries

  1. Dood op kasteel Brémont - Death at the Chateau Bremont
  2. Moord in de rue Dumas - Murder in the Rue Dumas

gedetailleerd overzicht

Verlaque en Bonnet MysteriesDood op kasteel Brémont

In Dood op kasteel Brémont wordt het duo Verlaque en Bonnet geconfronteerd met twee moorden...

Als de edelman en documentairemaker Etienne de Brémont de dood vindt na een val uit het raam van het oude, onbewoonde chateau van de familie, gonst het in de stad van de geruchten. Was het een ongeval, een wanhoopsdaad of moord?

Antoine Verlaque leidt het onderzoek en vermoedt boze opzet. Als hij verneemt dat Marine Bonnet als jong meisje de familie Brémont goed heeft gekend, roept hij haar hulp in. Het altijd zo idyllische en elegante Aix-enProvence lijkt plotseling te wemelen van mensen die van de dood van Brémont geprofiteerd kunnen hebben, onder wie playboy en polospeler François - de broer van Etienne - die diep in de schulden zit en zich inlaat met nogal ongure figuren.

Wanneer de speurders hun lijst van verdachten aan het inkorten zijn, sterft er weer iemand. Ditmaal is er geen twijfel mogelijk dat het moord betreft.

Schrijver: M.L. Longworth
Oorspronkelijke titel: Death at the Chateau Bremont
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022338599
Ebook: 9789460416811
Uitgever: Manteau
Moord in de rue Dumas

Professor Moutte, decaan van de faculteit Theologie aan de universiteit van Aix-en-Provence, wordt vermoord teruggevonden in zijn kantoor. Hij had net aangekondigd nog niet met pensioen te zullen gaan, en vooral voor drie collega’s die uit waren op zijn prestigieuze baan, was dat geen goed nieuws.

Twee dagen later komt de secretaresse van de professor om bij een ongeval. Toeval of moord?

Geholpen door zijn vriendin, de elegante docente rechtsgeschiedenis Marine Bonnet, keert de eigenzinnige onderzoeksrechter Antoine Verlaque de intrigerende en gesloten universiteitswereld van Aix ondersteboven, om de moordenaar te vinden voor het te laat is.

Schrijver: M.L. Longworth
Oorspronkelijke titel: Murder in the Rue Dumas
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022338605
Ebook: 9789460416804
Uitgever: Manteau