Boekenplank:
Kies

Boeken van Jim Lusby


Carl McCadden

  1. De schemerzone - Crazy man Michael
  2. Verspilde schaamte - A waste of shame

gedetailleerd overzicht

Carl McCaddenDe schemerzone
Nog één zaak moet inspecteur Carl McCadden oplossen en dan zal de minister van Justitie hem bevorderen tot leider van het nieuwe landelijke moordonderzoeksteam.
Maar tijdens zijn laatste zaak raakt McCadden betrokken bij louche praktijken: agenten blijken corrupt en ook de minister van Justitie lijkt een scheve schaats te rijden.
Zijn oude vriend en inmiddels undercoveragent, Rookie Wallace, die de Special Branche – en dus ook de minister van Justitie – op zijn hielen heeft, vertelt hem over zeer bizarre gebeurtenissen.
Moet McCadden de zaak zelf afhandelen en wellicht zijn gouden toekomst verspelen? En in hoeverre kloppen de verhalen? Inspecteur McCadden gaat op zijn – inmiddels bekende – sceptische manier zijn eigen gang in deze complexe zaak.
Schrijver: Jim Lusby
Oorspronkelijke titel: Crazy man Michael
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-5672-049-X
Uitgever: Signatuur
Verspilde schaamte
In een vervallen huis van een afgelegen dorpje in Ierland, wordt op de eerste dag van het nieuwe millennium het gruwelijk verminkte lichaam van een 97-jarige vrouw gevonden. De politie denkt dat de moord met drugs te maken heeft, maar inspecteur McCadden, die sinds kort deel uitmaakt van het onderzoeksteam, is het hier niet mee eens.
Door de uitgesproken wreedheid van de moord vermoedt hij dat er meer achter zit. Want hoe kan een oude vrouw de aanleiding zijn geweest voor zulke buitensporige agressie? Het onderzoek leidt McCadden uiteindelijk ver terug in de tijd.
Schrijver: Jim Lusby
Oorspronkelijke titel: A waste of shame
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-5672-048-1
Uitgever: Signatuur