Boekenplank:
Kies

Boeken van Connie Luyt

Meer over Connie Luyt

Genre: Roman

Geboren: 1946

Geboorteland: Zuid-Afrika


Overzicht

  • Regen over de Serengeti - Reën oor die Serengeti
  • Schaduw over Afrika - Lang skaduwees in Afrika

gedetailleerd overzicht

OverzichtRegen over de Serengeti

Gretchen Schmidt, ex-partijfotograaf voor de Stasi, heeft zich jarenlang onder onvoorstelbare omstandigheden staande gehouden. Nu de muur gevallen is, kan ze gaan en staan waar ze wil. Ze vertrekt naar de Serengeti, waar haar Afrikaanse opa woonde, om meer over haar familiegeschiedenis te weten te komen. Ook wil ze op deze reis de man die haar dochter zo fascineert opzoeken - een ontmoeting die dramatische gevolgen zal hebben.

John Barklin is safarigids op de Serengeti. Hij is een innemende, zorgzame man, maar in hem sluimert een woede tegen zijn vader. Hoewel hij de confrontatie met zijn verleden vermijdt, wordt hij daartoe gedwongen wanneer Gretchen zich bij de safarigroep aansluit. Geleidelijk leert hij de kracht van vergeving kennen - en de kracht van de liefde.

Schrijver: Connie Luyt
Oorspronkelijke titel: Reën oor die Serengeti
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789023993339
Ebook: 9789023918530
Uitgever: Mozaïek
Schaduw over Afrika

Schaduw over Afrika vormt het verhaal van drie generaties vrouwen die de moed en de liefde vinden om stand te houden in zware omstandigheden. Een prachtig tijdsbeeld dat ontroerend dichtbij komt.

Zuid-Afrika, 1906. Als Francine's man is omgekomen in de Boerenoorlog, wordt zij - samen met veel andere blanke vrouwen - vastgezet in een Engels kamp. Ze maakt er verschrikkelijke dingen mee. Toch vindt ze er ook, opnieuw, liefde. Dan duikt kort na Francine's vrijlating haar man weer op.

Kenia, 1945. Francine's dochter Maia woont met haar gezin op een boerderij in Kenia. De oorspronkelijke bewoners van Kenia strijden voor onafhankelijkheid en Maia voelt het onheil naderen. Terwijl haar man de jungle in trekt om de vrijheidsstrijders een halt toe te roepen, blijft zijn gezin onbeschermd achter.

Zuid-Afrika, 1970. Studente Christine, dochter van Maia, is geobsedeerd door één vraag: waarom heeft mijn vader me in de steek gelaten? Ze besluit terug te gaan naar Kenia. Wat ze daar vindt, overtreft al haar verwachtingen.

Schrijver: Connie Luyt
Oorspronkelijke titel: Lang skaduwees in Afrika
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789023993100
Ebook: 9789023918554
Uitgever: Mozaïek