Boekenplank:
Kies

Boeken van Elena Machetti

Elena Machetti is geboren in Amsterdam en was 12 jaar werkzaam op het gebied van administratie en financiën voor ze een studie criminologie volgde om een beter begrip te krijgen van de criminologische psychologie en de maatschappelijke reactie hierop.

Meer over Elena Machetti

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Evelien van Steenis

Geboren: 1983


Overzicht

  • De tandenfee
  • Frenesie

Non-Fictie

  • De CorrLinks affaire

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe tandenfee

Als de kinderen slapen, komt de tandenfee naar hun tandjes kijken...

In het dorpje Ouderkerk aan de Amstel wordt het dode lichaam van een jong meisje gevonden. Ze heeft een witte nachtjapon aan en naast haar ligt een kapotte teddybeer. Haar lichaam is bedekt met zwarte aarde, herfstkleurige bladeren en donkerrood bloed maakt haar gezicht onherkenbaar.
Rechercheurs Jason Gage en Samantha Reese staan voor een raadsel wanneer ze de tanden en kiezen van het dode meisje in de buik van de teddybeer vinden. Ondertussen voelt Samantha zich door de gebeurtenis gedwongen het verlies van haar enige dochter opnieuw te herleven. De sporen van toen en nu wijzen erop dat het om dezelfde moordenaar gaat, de tandenfee. Jason en Samantha storten zich op het onderzoek naar de extreem gruwelijke moorden en riskeren hun eigen levens om de kinderen te beschermen. Kunnen ze de tandenfee op tijd stoppen?

Schrijver: Elena Machetti
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789491884139
Uitgever: Scelta
Frenesie

Als kort voorwoord willen wij de lezer er op wijzen dat dit boek niet geschikt is voor mensen met zwakke zenuwen, labiele mensen of zwangere vrouwen. Wees gewaarschuwd!

De jonge Adriana slijt haar vakantiedagen in een cottage midden in de natuur, waar ze samen met haar vriend Christopher geniet van pure verwennerij, ruimte en luxe. Maar als op een zwoele zomeravond een groep mannen het vakantiehuisje vindt, verandert de situatie volledig. Haar vriend wordt voor haar ogen op gruwelijke wijze vermoord en zijzelf wordt het slachtoffer van een groepsverkrachting. Adriana probeert haar leven weer op te pakken maar heeft het erg moeilijk met de pijnlijke wonden uit het verleden. Ze zoekt troost bij haar vriendinnen. Maar na enige tijd neemt deze 'vriendengroep' echter heel bizarre vormen aan en worden ze getroffen door gewelddadige en onverklaarbare gebeurtenissen.

Schrijver: Elena Machetti
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789491884122
Uitgever: Scelta

Non-FictieDe CorrLinks affaire

Liefde vind je op de vreemdste plaatsen. Maar wat doe je als je de liefde vindt in een gevangenis?

Evelien is schrijfster en zoekt naar een idee voor haar nieuwe boek. Als ze besluit om een nieuw project te starten en te gaan schrijven met een gedetineerde, ontstaat er een synergie waarin ze steeds vaker alledaagse privézaken met elkaar delen. Zo komen ze erachter dat ze steeds meer gevoelens voor elkaar krijgen. Het verschil in levensstijl, gewetenswroeging over zijn daden, het geweld in de gevangenis, de corrupte gevangenenbewaarders, eenzaamheid in de isoleercel, toekomstplannen, seksstandjes, liefdesverklaringen: geen enkel onderwerp wordt geschuwd door de bevlogen tortelduifjes. De mailuitwisseling groeit van een project uit tot een romantisch, spannend en hartveroverend boek. Ondertussen hebben ze meer dan opwindende gevoelens voor elkaar gekregen. Evelien besluit dan ook om J.D. in de Amerikaanse gevangenis op te zoeken. Een avontuurlijke reis door Amerika om haar soulmate te ontmoeten.

De CorrLinks Affaire is niet alleen een inkijk in de wereld van een gevangenis, maar ook een portret van een bewogen vriendschap die zich snel omtovert in een aanbiddelijke liefdesaffaire.

Schrijver: Elena Machetti
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789491884009
Uitgever: Scelta