Boekenplank:
Kies

Boeken van Maes & Wade

Maes & Wade bestaat uit het schrijversduo Ria Maes en Aron Wade.

Meer over Maes & Wade

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: België


Tom Beckx

  1. Pan
  2. Meester Dood
  3. Stad onder vuur
  4. In de schaduw van de meester

Non-Fictie

  • Eerlijk met mezelf

gedetailleerd overzicht

Tom BeckxPan

Pan, de naam van een mythische god, geschreven in het bloed van gekeelde slachtoffers. Antwerpen slaapt niet meer. De stad is in de ban van een seriemoordenaar. Wetsdokter Tom Beckx krijgt de lijken op zijn snijtafel. Samen met rechercheurs Suzanne Jacobs en Raoul De Vuyst gaat hij koortsachtig op zoek naar de sadistische moordenaar.

Een zoektocht die voor hem alsmaar persoonlijker wordt. Opgehitst door de pers en met de hete adem van de politiek in zijn nek gaat de wetsdokter soms een stap te ver en waant hij zich zelf een rechercheur. Kan hij de god van het woud stoppen?

Schrijver: Maes & Wade
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789089245465
Ebook: 9789089245472
Uitgever: Houtekiet
Meester Dood

Beste lezer,

Wij kennen elkaar, jij en ik. De reis van het leven maken we samen, vanaf de dag van je geboorte. Voor jou kan die reis niet lang genoeg duren en daarom probeer je mij angstvallig te ontwijken en van je af te houden. Je praat niet over mij, moffelt me weg. En toch... op een dag kijken jij en ik elkaar recht in de ogen. Het lot daaraan ontkomt geen mens. Vrees mij niet, maar aanvaard mijn komst.

Zeer genegen,

Meester Dood

Na de zaak Pan worstelt wetsdokter Tom Beckx meer dan ooit met zichzelf en zijn duistere verleden. Als hem van hogerhand psychiatrische hulp wordt opgedrongen, is hij hier hoegenaamd niet blij mee. Door het graven in zijn verleden lijkt hij de grip op het heden te verliezen. Hierdoor is zijn blik vertroebeld en ziet hij geen patroon in een aantal moorden die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben.

Schrijver: Maes & Wade
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789089247285
Ebook: 9789089247292
Uitgever: Houtekiet
Stad onder vuur

Antwerpen bereidt zich voor op een spannende verkiezingsstrijd wanneer de stad wordt opgeschrikt door een reeks bloederige aanslagen. Meteen wordt er gedacht aan terrorisme. Binnen het politieke milieu rijzen twijfels. Is het wel verstandig om in deze crisissituatie de verkiezingen te laten doorgaan? Kan de veiligheid van burgers en politici op de verkiezingsdag gegarandeerd worden? Moeten de kopstukken van de diverse partijen niet beter samenwerken in plaats van met gekruiste degens tegenover elkaar te staan?

Tom Beckx raakt op verschillende fronten bij de zaak betrokken. Als wetsdokter, maar ook als politicus nu hij zich op vraag van een oude schoolmakker verkiesbaar heeft gesteld. Terwijl Tom wordt opgevoerd als coming man binnen de partij, stort de pers zich op zijn privéleven. Deze grote zichtbaarheid maakt van hem een doelwit.

Rechercheur Raoul start ondertussen zijn eigen onderzoek. Volgens hem moeten de daders gezocht worden in het drugsmilieu. Hij gaat op zoek naar informanten binnen de Antwerpse haven en stort zich daarmee in een wel heel gevaarlijke onderneming die hem zijn job, maar zelfs zijn leven zou kunnen kosten.

Schrijver: Maes & Wade
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789089246561
Ebook: 9789089246554
Uitgever: Houtekiet
In de schaduw van de meester

Antwerpen organiseert de veiling van de eeuw. Kan kunst de wereld redden? Het antwoord hierop transformeert de stad in een moorddadig schouwspel. Een oude en een nieuwe vijand hebben een duivels pact gesloten. De dag van de revolutie is aangebroken. Alle inwoners worden vogelvrij verklaard.

Voor wetsdokter Tom Beckx en rechercheurs Raoul en Alexandra wordt het weer een race tegen de klok om de puzzel te leggen en de waanzin te stoppen. Kunnen ze Antwerpen redden? Het antwoord hierop? Misschien.

Schrijver: Maes & Wade
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789089249357
Ebook: 9789089249364
Uitgever: Houtekiet

Non-FictieEerlijk met mezelf

Het waren vele kleine rivieren die samen de stroom vormden die me overspoelde. Een immense kracht die me onder water duwde en me paniekerig naar adem deed happen. Mijn 'ik' viel in stukjes uit elkaar tot er enkel nog wanhoop overbleef.

Dat is hoe ik mijn depressie ervaren heb.

Ik heb aan Ria Maes gevraagd om een boek te schrijven over deze donkere periode uit mijn leven omdat ik weet hoe belangrijk het is om begrepen te worden. Wij hopen met dit boek over de ziekte, maar ook over de aanleiding ertoe, het herstel en het leven erna, iets te kunnen betekenen voor mensen die door de ziekte getroffen worden en voor hun omgeving. Een depressie is namelijk geen uiting van zwakte of zelfmedelijden en de nood aan erkenning en begrip blijft niet alleen groot, maar kan letterlijk van levensbelang zijn.

Schrijver: Maes & Wade
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789089246004
Ebook: 9789089246240
Uitgever: Houtekiet