Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Charles Eric Maine

Boeken van Charles Eric Maine


Overzicht

  • Dood tij - The tide went out
  • Tijdlijner - Timeliner

gedetailleerd overzicht

OverzichtDood tij
Door een scheur in de bodem van de aarde, die de mens door zijn onbeheerste technologie zelf veroorzaakt had, zakte het water weg. Oceanen kwamen droog te staan. Meren werden geblakerde massa's klei. Een rivier werd een voor in een door hitte geteisterd land. Het water, waaruit onzegbaar veel eeuwen geleden alle leven was voortgekomen, trok zich terug. En met het water alle leven.
Slechts een handjevol bevoorrechten wist dat de wereld zou vergaan en dat de mens, die zich in 1 miljoen jaar had geëvolueerd van een simpele levensvorm tot het enig denkende dier, gedoemd was te verdwijnen. Alleen aan de poolkap was nog water, bevroren tot het eeuwige ijs, maar desalniettemin water, dat een schamel restant van de mensheid in leven kon houden.
Hij was één van de uitverkorenen, die met zijn gezin mocht blijven leven. Maar toen Philip Wade, de zielloze regeringsautomaat, van dit recht gebruik wenste te maken, ontdekte hij dat hij alleen kon blijven bestaan door alle beschaving te vergeten...
Dood tij is een zwarte profetie van Charles Eric Maine, die in deze variant op het Noach-thema niet alleen een toekomst schetst vol pure horror, maar die tevens prikt door het dunne vernis dat beschaving heet.
Schrijver: Charles Eric Maine
Oorspronkelijke titel: The tide went out
Eerste uitgave: 1958
ISBN/EAN: 90-245-0266-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Tijdlijner
Hij heet Hugh Maclin en hij is wetenschapsman. Hij heeft een mooi huis, een fascinerende werkkring, en een beeldschone jonge vrouw. Hij heeft alles. Tot hij bij een tijdsexperiment op mysterieuze wijze de dood vindt. Maar het is slechts zijn sterfelijk lichaam dat daar ontzield in de proefscapsule ligt. Hijzelf, zijn geest, wordt weggeslingerd naar de toekomst. En bij elke halte vindt hij zichzelf op raadselachtige wijze terug in het lichaam van deze of gene onbekende. Maar nog verbijsterender is, dat hij bij elk van die tussenhaltes wordt opgewacht door een vrouw die het evenbeeld is van zijn Lydia...
Schrijver: Charles Eric Maine
Oorspronkelijke titel: Timeliner
Eerste uitgave: 1955
ISBN/EAN: 90-245-2055-X
Uitgever: Luitingh-Sijthoff