Boekenplank:
Kies

Boeken van Ella Marjon

Meer over Ella Marjon

Genre: Thriller / Spanning / Mysterie

Geboren: 1964

Nederland

Website: http://ellamarjon.nl/


Overzicht

  • De blauwe hel
  • De toonbank
  • Haar kant van de weg
  • Laat de zon niet ondergaan
  • Verdiend
  • Zoete zonde

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe blauwe hel

Uit een prachtig moeras - een lust voor het oog - stijgen óók rottingsgeuren op...

Margje groeit onder moeilijke omstandigheden op. In een liefdeloos huwelijk gevangen, heeft ze een zwaar leven bij haar schoonfamilie op de boerderij. De dramatische gebeurtenissen monden uit in een verschrikkelijke climax.

Als Margot een halve eeuw later hoort wat zich heeft afgespeeld op de plek waar zij nu woont, blijft het haar intrigeren. Dit tot ergernis van haar schoonfamilie, die alles veel liever zou laten rusten. Mede door de sinistere gebeurtenissen rond het huis en het gevoel door vreemde ogen te worden gadegeslagen, lijkt het echter onmogelijk een vredig bestaan op te bouwen rond het natuurgebied met de sinistere naam.

Schrijver: Ella Marjon
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789063182908
Uitgever: Novapres
De toonbank

De toonbank is een bijzonder verhaal over gewone mensen. Een eerbetoon aan vele generaties die lange werkdagen maakten en zich alles ontzegden voor hun eigen zaak. Wat ze ook over de toonbank verkochten, ze deden het met toewijding en passie.

Maak kennis met Douwe en Hanneke. Twee jonge mensen met idealen. Ze trouwen, krijgen kinderen en pakken de kansen die zich voordoen in hun ondernemende leven. Gestaag bouwend aan hun toekomst krijgen zij als kleine winkeliers te maken met tegenslagen die een bepaald patroon lijken te hebben. Alsof er een hogere wereld achter zit. Wat wil die hogere werkelijkheid hun duidelijk maken?

Dan is er opeens een lot uit de loterij. Een jong meisje dient zich aan: Dina. Zij is de ideale kinderoppas. Totdat zij op een dag zo maar is verdwenen. 'Naar de hemel', volgens een van de kinderen. Hanneke bewaart deze woorden in haar hart. Later krijgen ze betekenis. Wordt een leven lang hard werken beloond? Of eindigt het verhaal van Douwe en Hanneke in een wel heel erg tragische neergang, bijna symbolisch voor het teloorgaan van de kleine zelfstandige tegenover het grootwinkelbedrijf?

Schrijver: Ella Marjon
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789063182939
Uitgever: Novapres
Haar kant van de weg

Fien en Lea ontmoetten elkaar met een klap. Vanaf dat cruciale moment maken ze deel uit van elkaars leven...

Fien Grasser runt een klein restaurant in Wijk bij Duurstede. Op weg naar een cateringklus rijdt ze tot haar grote schrik iemand aan.

Lea heeft al vele klappen opgevangen, letterlijk en figuurlijk, wanneer ze door Fien geraakt wordt. De twee vrouwen gaan tegen wil en dank deel uitmaken van elkaars leven.

Schrijver: Ella Marjon
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789020545142
Ebook: 9789020545159
Uitgever: Z&K
Laat de zon niet ondergaan

Het is de angst van heel veel vrouwen: op een dag komt je man niet thuis. De politie komt aan je deur en je weet: dit is helemaal mis...

Het overkomt Yvette. Op de dag dat de agenten komen melden dat haar man spoorloos is, stort haar wereld in. Wat is er gebeurd? Heeft Mark zijn gezin in de steek gelaten en heeft hij een radicaal andere weg gekozen? Is Mark vreemdgegaan? Of is hij het slachtoffer van een geweldsmisdrijf?

Als lezer kun je je niet losmaken van de radeloze vragen en de gevoelens van machteloosheid die Yvette bestormen. Zullen Yvette en haar kinderen hun man en vader ooit nog terugzien?

Schrijver: Ella Marjon
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: Sestra Bookazine
Uitgever: Sestra
Verdiend

Als ik bijkom, lig ik op de achterbank van een auto. De bekleding stinkt al net zo als hij. Die vreselijke lucht, wat is het? Het lijkt me beter dat ik niet laat merken dat ik weer bij mijn positieven ben. Het water loopt zomaar uit mijn ogen. Nog nooit heb ik mijn tranen niet af kunnen vegen.

Wanneer Iris op een dag de voordeur van haar huis in Amsterdam opendoet en de puinzooi in haar huis ziet, duurt het niet lang voor ze zich realiseert dat er is ingebroken. Maar braaksporen zijn er niet. Al gauw blijkt dat de inbraak persoonlijker is dan ze vermoedde. Haar kat is verdwenen, haar spaarrekening is leeg en op haar wasmachine staat in bloedrode letters: Verdiend.

De dreiging overvalt Iris en ze keert terug naar haar vredige ouderlijk huis in de Betuwe, dat ze ooit verlaten had om meer van de wereld te zien. Maar ook daar vindt ze geen rust. Ze wordt geplaagd door herinneringen en wantrouwt iedereen. Wie wil een rekening met haar vereffenen?

Schrijver: Ella Marjon
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789043520478
Ebook: 9789043520485
Uitgever: Kok


Zoete zonde

Hoe kun je je zelfbeheersing zo verliezen dat je een naaste naar het leven staat?

Jantine en Max, Barry en Lieve, Leon en Marlies, Jos en Ina, Bernhard en Joris zijn lid van een bloeiende evangeliegemeente, waarin gestreefd wordt naar openheid en eerlijkheid. Door allerlei roddels komt er een barst in dat ideale plaatje.

Homofilie, overspel, ze weten allemaal hoe het niet hoort en laten geen mogelijkheid voorbijgaan om de ander de maat te nemen. Totdat de bom barst. Een van de gemeenteleden wordt in elkaar geslagen en voor dood achtergelaten in een donkere steeg.

Schrijver: Ella Marjon
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789043522359
Ebook: 9789043522366
Uitgever: Kok