Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Ellen Tanner Marsh

Boeken van Ellen Tanner Marsh


Overzicht

  • Als een razend vuur - In my wildest dreams
  • De roes van de hartstocht - If this be magic
  • Op de wilde golven van haar hartstocht - Wrap me in splendor
  • Op de woeste wind van het verlangen - Reap the savage wind
  • Vonken van hartstocht - Tame the wild heart
  • Zoet als een verboden vrucht - Silk and splendour

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls een razend vuur
Schotland 1815. De vurige, roodharige Rowena de Bernard is als kind aan de legers van Napoleon ontkomen en van haar geboortegrond - een luxueus Frans kasteel - gevlucht naar de Schotse hooglanden.
Kapitein Tarquin York, een knappe Britse cavalerie-officier, heeft nu de opdracht gekregen haar te begeleiden op een gevaarlijke tocht terug naar Frankrijk. Zijn vastberaden, doortastende aard fascineert Rowena en al snel heeft Tarquin York haar hart veroverd - al moet hij niet denken dat hij haar kan commanderen.
Maar de legers van Napoleon zijn krankzinnig van haat jegens de Engelsen en de oorlog woedt feller dan ooit tevoren. Tarquin verdwijnt om zijn geheime opdracht te gaan vervullen. De triomftocht van het Franse leger door de Zuidfranse wijngaarden wordt een vlucht voor de dood, en Rowena raakt betrokken bij een dramatische vrijheidsstrijd die zal eindigen in Waterloo.
Te midden van de ravages van het krijgsgewoel zal haar onschuld uitbloeien tot vlammende passie, tot een intens verlangen naar alles wat de liefde te bieden heeft.
Schrijver: Ellen Tanner Marsh
Oorspronkelijke titel: In my wildest dreams
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-6790-309-4
Uitgever: Areopagus
De roes van de hartstocht
De achttienjarige Townsend Grey is met haar hartvormige gezichtje, haar kokette wipneus en haar honingblonde haar een hartveroverende schoonheid. Zij voelt zich thuis in het mistige moerasland van Norfolk - tot zij oog in oog staat met Ian Moncrieff, een trotse half-Franse, half-Schotse edelman. Met zijn uitdagende, plagende woorden en zijn betoverend blauwe ogen steelt Ian Townsends hart.
Het pas getrouwde paar reist in de ban van hun eerste onvergetelijke liefdesnacht naar Frankrijk. Maar toch is er een reden voor Townsend om aan Ians oprechtheid te twijfelen. Is de man in wiens sterke armen zij zich zo veilig voelt slechts een verwende aristocraat die haar om haar bruidsschat heeft gehuwd?
In de straten van Parijs raast de revolutie. Aan het decadente Franse hof spelen zich roekeloze intriges en sensuele ontmoetingen af, waardoor de temperamentvolle Townsend en de jaloerse Ian uit elkaar worden gedreven. Er is niemand op wie Townsend durft te vertrouwen. Ten einde raad besluit zij Ian te verlaten.
Maar hoe kan Townsend een nieuw leven beginnen zonder Ians opwindende liefkozingen? En door haar overhaaste vlucht heeft zij hem niet eens haar lieve geheim kunnen vertellen.
Schrijver: Ellen Tanner Marsh
Oorspronkelijke titel: If this be magic
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-6790-336-1
Uitgever: Kadmos
Op de wilde golven van haar hartstocht
Raven Barrancourt is een achttienjarige schoonheid wier zorgeloze jeugd abrupt wordt beëindigd als haar vader plotseling sterft en haar diep in de schulden achterlaat. Haar voornaamste schuldeiser dingt naar haar hand, doch Raven weigert haar vrijheid op te offeren en gaat koortsachtig op zoek naar een andere manier om haar schulden af te kunnen betalen.
Charles St. Germain is een smokkelaar, een beruchte kaper en een roekeloze avonturier. Hij jaagt op de legendarische Kohinoor-diamant, totdat hij Raven ontmoet en toe moet geven dat geen enkele diamant haar schoonheid evenaart.
Sinds hun ontmoeting op het strand van Cornwall branden hun harten alleen voor elkaar, doch steeds opnieuw wordt hun liefde doorkruist door koppigheid, jaloezie en trots.
Hun avonturen voeren hen van de verzengende hitte van Lahore in India, naar het bedrijvige New Orleans in de Nieuwe Wereld. Op hun weg vinden zij haat, afgunst en intriges, doch niets blijkt opgewassen tegen de kracht van hun liefde.
Schrijver: Ellen Tanner Marsh
Oorspronkelijke titel: Wrap me in splendor
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-6493-432-0
Uitgever: De Sfinx
Op de woeste wind van het verlangen
Merewyn MacAilis is even schoon en ongetemd als het Schotse land waarin ze opgroeit. Zij leidt een beschut en zorgeloos leventje op het oude kasteel dat al vele generaties in het bezit van haar familie is en niets lijkt haar jonge geluk te kunnen verstoren.
Totdat een meedogenloze vijand zijn hebzuchtige oog laat vallen op de bezittingen van de MacAilis en op de verblindend mooie kasteelvrouwe zelf. Totdat Merewyn plotseling berooid achterblijft en de wereld intrekt om daar de grootste gevaren te trotseren, vastbesloten alles te doen om de naam van haar familie in zijn oude luister te herstellen.
Maar waarheen Merewyn zich ook begeeft, in welke uithoek van de wereld ze zich ook verstopt, ze kan Ian Montague onmogelijk ontsnappen. Als hij haar in zijn armen neemt, worden haar ledematen als van was en laait er een onheilspellend vuur in haar op. Ondanks haar heftige verzet trekt Ian Merewyn als een magneet aan, en als de vonk van de hartstocht eenmaal is ontbrand, kan niets en niemand die meer doven. En al gauw merken Merewyn en Ian dat de verslaving aan de liefde een verslaving voor het leven is.
Schrijver: Ellen Tanner Marsh
Oorspronkelijke titel: Reap the savage wind
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-6493-272-7
Uitgever: De Sfinx
Vonken van hartstocht
Eden Hamilton, een beeldschone jonge vrouw van Britse afkomst, is opgegroeid in een weelderig paleis in India. Met haar onstuimige charmes had zij de echtgenote van een 'radja' kunnen worden.
Maar het noodlot brengt Eden terug naar haar familie in Schotland - en in de armen van de arrogante Hugh Gordon, Hertog van Roxbury. De gevaarlijk aantrekkelijke Hugh kan Eden laten huiveren van genot; hij kan haar echter niet bevrijden uit de greep van een gevaarlijke obsessie.
Want tot Eden een bloedschuld heeft betaald en een gestolen familiefortuin heeft teruggevonden, kan geen macht ter aarde haar laten buigen voor Hugh's wil.
Schrijver: Ellen Tanner Marsh
Oorspronkelijke titel: Tame the wild heart
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-5112-441-4
Uitgever: De Sfinx


Zoet als een verboden vrucht
Het leven van de trotse, roodharige Jasmine Warrick loopt gevaar. Ze moet zo snel mogelijk en tegen elke prijs proberen Engeland te verlaten en Singapore te bereiken.
Ze wendt zich tot de arrogante scheepskapitein Ethan Bloodwell, want hij heeft weliswaar een bepaalde reputatie, maar is tegelijkertijd ook de enige die haar kan helpen: alleen met zijn schip kan ze Singapore bereiken. Hij biedt haar de helpende hand, niet ongevoelig voor de glans in Jasmine's smaragdgroene ogen. Jasmine zelf daarentegen heeft totaal geen aandacht voor Ethans onwaarschijnlijk knappe uiterlijk.
Ook de lange zeereis aan boord van Ethans schip is niet zonder risico's. Overgeleverd aan de grillige gevaren van de zee en de dreiging van de duistere misdaden die schuilgaan in de mystieke Oosterse wereld, legt Jasmine haar lot geheel in handen van Ethan. Ze is dan nog onwetend van het allergrootste avontuur dat haar wacht: een onvermoede hartstocht die heftiger op zal bruisen dan de wildste golven.
Schrijver: Ellen Tanner Marsh
Oorspronkelijke titel: Silk and splendour
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 90-6790-252-7
Uitgever: Kadmos