Boekenplank:
Kies

Boeken van Laura Marshall

Laura Marshall groeide op in Wiltshire, Engeland en studeerde Engels aan de universiteit van Sussex. In 2015 besloot ze een langgekoesterde droom waar te maken en een boek te schrijven. Haar eerste boek, Vriendschapsverzoek, werd direct een bestseller en in meer dan 15 landen verkocht.
Meer over Laura Marshall

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Laura Marshall


Overzicht

  • Drie kleine leugens - Three little lies
  • Sterfdag - The anniversary
  • Vriendschapsverzoek - Friend request

gedetailleerd overzicht

OverzichtDrie kleine leugens

2005: de zeventienjarige Ellen valt hopeloos voor de charmante nieuwkomer Sasha. Maar terwijl Ellen wordt verwelkomd in Sasha’s familie heeft ze totaal geen besef van de duisternis die schuilgaat onder hun vrolijke, bohemien levensstijl. Als tijdens een nieuwjaarsfeestje alles compleet uit de hand loopt, resulterend in een rechtszaak (waarin Ellen de kroongetuige is), is het idyllische familieleven daarna nooit meer hetzelfde.

2018: Ellen en Sasha zijn nu dertig, ze wonen samen in een flat in Londen en zijn hartsvriendinnen voor het leven. Wanneer Sasha echter verdwijnt, vreest Ellen het ergste. Sasha is al eerder op deze manier verdwenen en de politie neemt het daarom niet meer serieus, maar als er vervolgens geheimen uit het verleden van Ellen en Sasha komen bovendrijven, lijkt het erop dat Ellen een goede reden heeft om bang te zijn - niet alleen voor Sasha, maar ook voor zichzelf.

Uitzoeken wat er echt is gebeurd op die nieuwjaarsavond 12 jaar geleden brengt gevaar met zich mee, maar het dwingt Ellen ook om haar verleden te confronteren. Want hoe goed kent ze haar beste vriendin eigenlijk?

Schrijver: Laura Marshall
Oorspronkelijke titel: Three little lies
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024585960
Ebook: 9789024585977
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Sterfdag

Sommigen gaan heel ver om zich iets te herinneren. Anderen doen een moord om iets te vergeten...

Op 15 juni 1994 liep Travis Green door de straten van Hartstead en vermoordde elf van zijn buren. Het laatste slachtoffer was de vader van de vierjarige Cassie Colman.

De vijfentwintigste sterfdag nadert en Cassie zou het verleden liever vergeten, tot ze tussen de spullen van haar moeder iets vindt wat erop wijst dat ze is voorgelogen over de moorden.

Cassie kan niet meer stoppen met het zoeken naar de waarheid, maar iemand zal alles doen om die begraven te houden...

Schrijver: Laura Marshall
Oorspronkelijke titel: The anniversary
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789024599196
Ebook: 9789024599202
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Vriendschapsverzoek
Maria wil vrienden worden op Facebook. Maar Maria is dood. Toch?

In Vriendschapsverzoek ontvangt Louise een Facebookbericht van iemand die al meer dan 25 jaar dood zou zijn. Maria Weston wil vrienden met haar worden op Facebook. Maar Maria is sinds het afscheidsfeest op school niet meer gezien en wordt al jaren vermist. Iedereen waant haar dood, vooral Louise, die al haar hele leven een verschrikkelijk geheim met zich meedraagt.

Wanneer Louise wordt gedwongen om te achterhalen wat er precies die avond heeft plaatsgevonden, weet ze alleen zeker dat Maria terug is. Klopt dat wel?

Schrijver: Laura Marshall
Oorspronkelijke titel: Friend request
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024581757
Ebook: 9789024581764
Uitgever: Luitingh-Sijthoff