Boekenplank:
Kies

Boeken van Lidewij Martens

Lidewij Martens studeerde Nederlands en werkte daarna bij de grote filmfestivals van Nederland. Ze vervolgde haar loopbaan bij de televisie, waar ze zich ontwikkelde tot een succesvol producer. Na een opleiding scenario schrijven schreef ze voor diverse televisieseries.

Meer over Lidewij Martens

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1963

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Dubbel rood
  • Een plek om te schuilen
  • Ondergronds
  • Steigereiland

Dubbel uitgegeven titels

  • Tot je valt - zie Dubbel rood
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDubbel rood

Nico leeft op zijn veerboot een bestaan van 'oever tot oever'. Driemaal per uur, acht uur per dag, zet hij mensen over. De avonden brengt hij door met wijn en in stilte.

Op een dag komt een jonge vrouw Nico's stuurhut binnen, die de eenzame cadans van zijn overtochten doorbreekt. Ze laat zich niet wegsturen en weet met haar vragen en stille aanwezigheid langzaam tot Nico door te dringen. De vriendschap die ontstaat roept herinneringen op aan Geesje, de dochter die besluit controle te nemen over haar lichaam, totdat ze lichter zal zijn dan de wind.

Lidewij Martens laat in Dubbel rood op aangrijpende wijze zien hoe de levens van mensen beheerst kunnen worden door wilskracht en onmacht.

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Lidewij Martens
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789023472131
Ebook: 9789023468905
Uitgever: Cargo
Een plek om te schuilen

Op een zaterdagochtend in de vroege lente verdwijnt Emma's zeventienjarige dochter Pip. Emma slaat alarm, maar kan verder niets doen. Niets meer dan zoeken, door de stad fietsen en haar zien in elke wegfietsende meisjesrug, haar horen in elke verwaaide meisjesstem.

Want Emma is in haar hoofd met heel andere zaken bezig. In haar hoofd zit Luuk, de man die ze verliet om haar kinderwens in vervulling te laten gaan. En in haar hoofd zit een leegte, die koste wat kost altijd gevuld moet worden. Bovendien weet ze dat ze het vertrouwen van Pip al lange tijd geleden heeft verspeeld.

Vluchten, verdoven, beschutting zoeken. Een plek om te schuilen is een verhaal van gemis - van wat je had, van wat je wilt hebben en van wat onbereikbaar blijft.

Schrijver: Lidewij Martens
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402721409
Ebook: 9789402751802
Uitgever: HarperCollins
Ondergronds

Dat Flo maar 1.56 meter lang is, maakt haar gedrevenheid als rechercheur alleen maar noodzakelijker. Maar zelfs zij tast in het duister als er op elk station van de binnenkort te openen Amsterdamse Noord/Zuidlijn een gruwelijke moord wordt gepleegd. Er lijkt een verband te bestaan, maar iedere aanwijzing leidt naar een andere dader. Kenden de slachtoffers elkaar?

Flo begint te vermoeden dat iemand een heel gevaarlijk spel speelt waarbij ook zij, haar zoon en haar trouwe hond Hunter doelwit zijn...

Schrijver: Lidewij Martens
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402704914
Ebook: 9789402759440
Uitgever: HarperCollins
Steigereiland

Lin moet altijd schipperen: tussen haar functie als rechercheur in de regio Rijnmond en haar officieuze rol als ordebewaker op Steigereiland: een kleine gemeenschap van woonbootbewoners waar zij al heel haar leven deel van uitmaakt.

Als er een drugsvondst wordt gedaan, krijgt die zaak topprioriteit. Maar dan verdwijnt de vijftienjarige Sabine, Lins buurmeisje en zwemmaatje.

Niet alleen wordt Lins ex daarmee in verband gebracht, ook brengt het Lin terug naar een noodlottig ongeval in het verleden. Is zij in staat Sabine op tijd te vinden, of komt het allemaal te dichtbij?

Schrijver: Lidewij Martens
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402703528
Ebook: 9789402758382
Uitgever: HarperCollins

Dubbel uitgegeven titelsTot je valt

Zie voor de beschrijving van dit boek: Dubbel rood.

Schrijver: Lidewij Martens
Oorspronkelijke titel: zie Dubbel rood
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789402728200
Ebook: 9789402753080
Uitgever: HarperCollins