Boekenplank:
Kies

Boeken van Ibon Martín

Ibon Martín studeerde communicatie en journalistiek aan de Universiteit van Baskenland. Na zijn afstuderen ging hij werken voor verschillende lokale media, werk dat hij combineerde met een van zijn grootste passies: reizen. Sinds een paar jaar wijdt hij zich aan het voltooien van verschillende reisboeken en routes door Baskenland, als één van de grote experts op het gebied van plattelandstoerisme en vrije tijd in het hele Baskenland.

Meer over Ibon Martín

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Ibon Martín Álvarez

Geboren: 1976

Geboorteland: Spanje


Ane Cestero

  1. De dans van de tulpen - La danza de los tulipanes
  2. Het uur van de meeuwen - La hora de las gaviotas
  3. De schreeuw van de bergen - El ladrón de rostros

gedetailleerd overzicht

Ane CesteroDe dans van de tulpen

Natalia, een bekende radiopresentatrice, wordt overreden door een trein. De machinist is haar man. Als hij haar ziet, vastgebonden op de rails met een delicate tulp in haar handen, is het al te laat. De felrode bloem is even mooi als zeldzaam in november. De heftige moordscène wordt live uitgezonden op Facebook. En Natalia blijft niet het enige slachtoffer...

Een ondoorgrondelijke moordenaar met een verontrustende handtekening: bloedrode tulpen die achterblijven bij de vermoorde vrouwen. De slachtoffers hebben geen enkele relatie met elkaar, behalve steeds die vreselijke enscenering van hun dood en de griezelige aanwezigheid van verse tulpen in een seizoen waarin ze niet horen te bloeien.

Inspecteur Ane Cestero reist af naar de regio om de complexe en hyperintelligente moordenaar in de val te lokken, een moordenaar die de schoonheid, rust en natuur van Urdaibai voor altijd zal veranderen.

Schrijver: Ibon Martín
Oorspronkelijke titel: La danza de los tulipanes
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401612951
Ebook: 9789401612937
Uitgever: Xander
Het uur van de meeuwen

In Hondarribia, een kleurrijk vissersdorpje op de grens tussen Spanje en Frankrijk, vindt een vrolijk festival plaats. Midden in de traditionele optocht wordt plotseling een vrouw bruut vermoord en de dader weet in alle chaos te ontsnappen.

Inspecteur Ane Cestero en haar speciale eenheid zullen de meedogenloze moordenaar moeten opsporen, die niet van plan is te stoppen. Sterker nog: hij gaat volledig in de aanval. Een zenuwslopende zoektocht langs uitgestrekte zoutvlaktes, wijngaarden en verlaten ciderfabrieken volgt, waarna Ane ontdekt dat de zaak veel groter is dan ze ooit had kunnen vermoeden. Er begint een race tegen de klok, en Ane en haar team zullen snel moeten ingrijpen voordat er meer slachtoffers vallen.

Schrijver: Ibon Martín
Oorspronkelijke titel: La hora de las gaviotas
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789401615761
Ebook: 9789401615792
Uitgever: Xander
De schreeuw van de bergen

In het ruige gebergte houdt een meedogenloze seriemoordenaar zich schuil...

Detective Ane Cestero wordt opgeroepen omdat er een gruwelijke vondst is gedaan: in een grot is het zwaar toegetakelde lichaam van een jonge vrouw gevonden. De scène wijst op een ritualistische moord, en verraadt van alles over de intenties van de moordenaar.

Ane en haar team moeten op jacht naar de dader, en snel. Ze vermoedt dat de moordenaar niet ophoudt na dit eerste slachtoffer...

Schrijver: Ibon Martín
Oorspronkelijke titel: El ladrón de rostros
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789401620901
Ebook: 9789401620918
Uitgever: Xander