Boekenplank:
Kies

Boeken van David Mason


Overzicht

  • Schaduw over Bagdad - Shadow over Babylon
  • Sluipschot - Little brother

gedetailleerd overzicht

OverzichtSchaduw over Bagdad
Op 29 september 1991 smeden een Britse zakenman en een minister een komplot dat tot doel heeft de Iraakse dictator Saddam Hoessein te vermoorden. Op 28 april 1992 worden in Tikrit, zo'n honderdvijftig kilometer ten noorden van Bagdad, drie schoten gelost uit het geweer van een langeafstands scherpschutter.
Saddam Hoessein en twee anderen worden gedood. De dood van de tiran wordt niet wereldkundig gemaakt, hoewel er in de pers wordt gespeculeerd over zijn verblijfplaats.
Schrijver: David Mason
Oorspronkelijke titel: Shadow over Babylon
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-225-1604-0
Uitgever: Boekerij
Sluipschot
Zou het handwerk van de overal ter wereld gevreesde sluipschutters vervangen kunnen worden door een electronisch gestuurde techniek? Wie zou zoiets bedenken, en vooral, met welk doel?
Eén enkel schot kan de wereldvrede in gevaar brengen. Nu terroristen een monsterverbond zijn aangegaan, hebben slechts de best getrainde soldaten enige kans het moorddadige complot een halt toe te roepen.
Het eliteteam van Ed Howard, bestaande uit zes mannen en een vrouw steekt op illegale wijze de grens over van het gevaarlijke Noord-Korea. Hun buitengewoon riskante missie: het vernietigen van een ultrageheim moordwapen.
In het hol van de leeuw ontmoeten Howard en zijn team een wel zeer onverwachte tegenstander: de nog steeds actieve Oostduitse veiligheidsdienst Stasi. Het met zoveel inspanning bereikte evenwicht in de wereldpolitiek wankelt...
Schrijver: David Mason
Oorspronkelijke titel: Little brother
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-225-2110-9
Uitgever: Boekerij