Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Richard Mason (1)

Boeken van Richard Mason (1)

Richard Mason (1977) woont in Glasgow en Johannesburg en is verbonden aan de Kay Mason Foundation, een organisatie die studiebeurzen verstrekt aan kansarme jongeren in Zuid-Afrika.

Overzicht

  • De geschiedenis van een genotzoeker - The history of a pleasure seeker
  • De verlichte kamers - The lighted rooms
  • Lotgenoten - Us
  • Verloren zielen - The drowning people

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe geschiedenis van een genotzoeker
Piet Barol is een charmante, intelligente jongeman die aan zijn kleurloze bestaan probeert te ontsnappen. Hij verlaat zijn vader en de stad Leiden om werk te zoeken in Amsterdam.
De puissant rijke familie Vermeulen-Sickerts neemt Piet in dienst. Hij wordt de privéleraar van hun zoon Egbert, een jongen met een groot muzikaal talent die al anderhalf jaar lang weigert het huis te verlaten. Niet alleen de twee zussen van de jongen, maar ook zijn moeder Jacobina raken in de ban van de jonge leraar.
Piet is vastberaden om met hulp van de familie een weg te vinden naar de hogere klassen, maar wanneer hij wordt verleid door Jacobina lijkt zijn zorgvuldig uitgedachte toekomst in gevaar te komen.
In De geschiedenis van een genotzoeker beschrijft Richard Mason de sensuele en meeslepende avonturen van de schaamteloos ambitieuze held Piet Barol. Het is een zinnenprikkelende historische roman, voor de lezers van Het parfum en Les liaisons dangereuses.
Schrijver: Richard Mason (1)
Oorspronkelijke titel: The history of a pleasure seeker
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-234-6374-0
Uitgever: De Bezige Bij
De verlichte kamers
Joan, ooit een creatieve en gepassioneerde vrouw, woont sinds kort in een exclusief verzorgingstehuis in Londen dat haar dochter Eloise voor haar heeft uitgezocht. Moeder en dochter staan op het punt om de reis te maken waar Joan haar hele leven naar heeft uitgekeken - een reis naar het Zuid-Afrika van haar jeugd.
Eloise, een succesvolle zakenvrouw, heeft haar moeder de reis cadeau gegeven om haar schuldgevoelens af te kopen, maar ook om een mogelijke catastrofe op haar werk te ontvluchten.
In Zuid-Afrika doen Joan en Eloise een bijzondere ontdekking: ze krijgen het dagboek in handen van Joans grootmoeder, waarin zij schrijft over haar verblijf in een concentratiekamp ten tijde van de Boerenoorlog. De emoties die dit document losmaakt en de dementie die Joan langzaam in haar greep krijgt, hebben verstrekkende gevolgen voor beide vrouwen.
Schrijver: Richard Mason (1)
Oorspronkelijke titel: The lighted rooms
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-234-2787-2
Uitgever: De Bezige Bij
Lotgenoten
Maggie, Julian, Jake en Andrienne: vier jonge mensen tussen wie op de universiteit een bijzondere band ontstaat. Maggie is de natuurlijke leider van het stel. Ze is een zelfbewuste jonge vrouw die een grote afkeer heeft van alles wat naar onrecht neigt.
Wanneer Maggie erachter komt dat de kwelgeest die de jeugd van Jake tot een hel heeft gemaakt nu een van hun studiegenoten is, besluit zij dat de jongen alsnog gestraft moet worden.
Maar wat begint als iemand eenvoudig een lesje leren, krijgt een onverwachte ontknoping die hun levens volledig op zijn kop zet.
Schrijver: Richard Mason (1)
Oorspronkelijke titel: Us
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-229-8837-6
Uitgever: Bruna
Verloren zielen
Sarah was een perfecte echtgenote, maar ze móest sterven. Doodkalm kijkt James Farrell terug op zijn leven: op zijn jeugd in de Britse upperclass, de feesten, zijn liefde voor muziek, en zijn ontmoeting met de half-Amerikaanse Ella, toekomstig kasteelvrouwe van Seton.
Langzaam onthult hij de waarheid over Ella en Sarah - een verschrikkelijk geheim, dat hem ertoe drijft Sarah door het hoofd te schieten. Maar waarom?
Het geheim van James Farrell is het geheim van Verloren zielen. Wie het gelezen heeft, zwijgt erover en wie het wil weten...
Schrijver: Richard Mason (1)
Oorspronkelijke titel: The drowning people
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-274-6692-0
Uitgever: Spectrum