Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Elizabeth Massie

Boeken van Elizabeth Massie

Elizabeth Massie (VS) heeft met haar Young Adult boeken vele prijzen gewonnen. Ze was lerares op een middelbare school en vindt het leuk op zoek te gaan naar vrij onbekende historische gebeurtenissen en deze te verwerken in haar boeken. Ze heeft ook enkele boeken geschreven voor bekende series zoals Buffy, the vampire slayer en The Tudors. Massie woont met haar gezin in de Shenandoah Valley in Virginia.

Meer over Elizabeth Massie

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Beth Massie

Geboren: 1953


Overzicht

Versailles

Versailles, 1667. Na een serie burgeroorlogen komt Lodewijk XIV op achtentwintigjarige leeftijd aan de macht. Om zijn toekomst veilig te stellen, begint hij aan de bouw van het grootste paleis ooit. Met luxe en glamour wordt de adel verleid om het bruisende Parijs te verlaten en aan het hof neer te strijken. Het paleis groeit, kanalen worden gegraven, tuinen worden aangelegd en Lodewijk XIV geniet, bedriegt en manipuleert.

Maar terwijl hij alles op alles zet om zijn absolute macht te laten gelden, speelt de adel ook een slinks spel waarbij ze Lodewijks macht probeert te ondermijnen. Versailles verandert in een web van verraad, geheimen, doortrapte politieke strategieën, dodelijke samenzweringen, schandalen, intrige, rijkdom en seks.

Schrijver: Elizabeth Massie
Oorspronkelijke titel: Versailles
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401606554
Uitgever: Xander