Boekenplank:
Kies

Boeken van Lew Matthews


Horatio T. Parker

  1. Een onverwacht genoegen - Unseen witness
  2. Dood van een morsige man - A conviction of guilt

gedetailleerd overzicht

Horatio T. ParkerEen onverwacht genoegen
Niets wees erop dat die lentemorgen het begin van een wel zeer bijzondere dag zou worden voor de Londense misdaadjournalist Horatio T. Parker. Schijn bedriegt, want een paar uur later heeft Parker niet alleen gehoord dat hij een gigantisch fortuin heeft geërfd, maar ook dat zijn jeugdvriendin, de filmster Monique Karabekian, is vermoord.
Via de weduwnaar komt Parker in het bezit van het dagboek van Monique. Hoewel haar aantekeningen een aardig 'Who is Who' van de filmwereld bevatten, moet Parker tot zijn spijt concluderen dat de inhoud verder vrij saai is. Maar wat is saai? Er wordt bij Parker ingebroken - thuis en op zijn werk - en beide keren lijkt men slechts uit te zijn geweest op Moniques dagboek...
Parker duikt in haar mistige verleden, waarbij hij stuit op verraad en afpersing en op een flink aantal mensen die baat zouden hebben bij haar dood. En dan blijkt Parker zelf het doelwit te zijn...
Schrijver: Lew Matthews
Oorspronkelijke titel: Unseen witness
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-225-1930-9
Uitgever: Boekerij
Dood van een morsige man
Een kennis van de Londense journalist Horatio T. Parker wordt vermoord gevonden in zijn appartement. Het is Murdoch Finnegan, een privédetective die ooit een klusje voor Parker heeft opgeknapt.
Parker wordt door de krant op de zaak gezet. Hij volgt een verraderlijk spoor dat uiteindelijk leidt tot een gruwelijke moord die ruim twintig jaar eerder is gepleegd. Maar hoe past Finnegan in deze onverkwikkelijke affaire? En wat heeft Finnegans al jarenlang vermiste broer Michael ermee te maken?
Horatio T. Parker, bon vivant, grappenmaker, multimiljonair en journalist, duikt in de bizarre zaak en zoekt op zijn geheel eigen wijze naar de oplossing.
Schrijver: Lew Matthews
Oorspronkelijke titel: A conviction of guilt
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-225-1931-7
Uitgever: Boekerij