Boekenplank:
Kies

Boeken van Joyce Maynard

Meer over Joyce Maynard

Genre: Roman

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Joyce Maynard


Overzicht

  • Dochters van het land - The good daughters
  • Een lang weekend - Labor day
  • Kindje lief - Baby love
  • Mijn zusje - After her
  • Zapp! - To die for

Non-Fictie

  • Thuis in de wereld - At home in the world

Dubbel uitgegeven titels

  • To die for - zie Zapp!
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDochters van het land
Dochters van het land volgt de levens van twee meisjes, geboren op dezelfde dag, in hetzelfde ziekenhuis, die opgroeien op in twee heel verschillende gezinnen. Hun levens lijken helemaal niet op elkaar, maar wat de jonge vrouwen gemeen hebben, is het gevoel er nooit echt bij te horen.

Dochters van het land is een aangrijpende roman over vriendschap, familiegeheimen en de vreemde wendingen van het lot die ons leven bepalen. Soms humoristisch, soms hartverscheurend, toont deze roman wat het betekent om deel uit te maken van een gezin.
Schrijver: Joyce Maynard
Oorspronkelijke titel: The good daughters
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022959886
Uitgever: Orlando
Een lang weekend
De dertienjarige Henry woont met zijn moeder Adele in een slaperig Amerikaans stadje. Vrienden heeft hij niet, en zijn vader ziet hij alleen op zaterdagavond als hij verplicht moet eten met diens nieuwe gezin. Hoe hij ook zijn best doet, Henry weet dat hij met al zijn grapjes en zijn goedbedoelde 'echtgenoot voor één dag'-coupon zijn labiele moeder niet gelukkig kan maken.

Dat verandert allemaal op de dag voor Labor Day, als een geheimzinnige gewonde man Henry aanspreekt en om hulp vraagt. De daaropvolgende dagen leert Henry een aantal waardevolle levenslessen: de beste manier om een honkbal te werpen, het geheim van een perfecte taartbodem, de adembenemende pijn van jaloezie, de macht van verraad en het belang om het geluk van anderen - en dan vooral van degenen die we liefhebben - boven onszelf te plaatsen.
Schrijver: Joyce Maynard
Oorspronkelijke titel: Labor day
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789400506473
Uitgever: Bruna
Kindje lief
Vier meisjes zitten buiten op het stoepje voor de wasserette. Het is een warme lentemorgen in New Hampshire en Sandy, Jill, Tara en Wanda doden de tijd. Zestien jaar zijn ze, alleen Sandy is achttien en getrouwd en doet haar best een Ideale Vrouw voor Mark te zijn en een Ideale Moeder voor Mark Junior.

Allemaal hebben ze een baby bij zich behalve Jill, maar Jill weet dat ze zwanger is, ook al doet haar vriendje Virgil of zijn neus bloedt en durft ze het niet tegen haar moeder te zeggen. Niet meer op school, maar ook nog geen echte moeders...
Schrijver: Joyce Maynard
Oorspronkelijke titel: Baby love
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789060198193
Uitgever: Bakker
Mijn zusje
Wanneer het hun vader, de politieagent belast met het onderzoek, niet lukt een seriemoordenaar te pakken, zien twee zusjes hoe hij hier langzaam aan onderdoor gaat. Ze besluiten hun vader te helpen en de moordenaar uit de tent te lokken, met dramatische gevolgen...

Pas jaren later weet de oudste zus de dader op te sporen. Hierdoor komt echter onverwachts een diep begraven familiegeheim aan het licht.

In Mijn zusje weet Joyce Maynard als geen ander de lezer mee te voeren in de belevingswereld van twee jonge meisjes. Het is zowel een spannende roman, als het ontroerende verhaal van de beschadigde relatie tussen een meisje en haar vader en de band tussen twee zussen.
Schrijver: Joyce Maynard
Oorspronkelijke titel: After her
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022960349
Uitgever: Bruna
Zapp!
Wanneer de mooie en zeer ambitieuze Suzanne Maretto voor een lokaal tv-station een documentaire maakt over probleemjongeren, komt ze in aanraking met drie tieners: Jimmy, Russell en Lydia. Ze raken zo in haar ban dat ze bereid zijn letterlijk alles voor haar te doen. En Suzanne schuwt geen enkele methode om haar doel te bereiken: een media-ster worden. Zapp! mondt uit in een pervers spel van macht en seksuele obsessie.

Het verhaal heeft een bijzondere constructie: in snelle, korte scènes geven meer dan twintig mensen hun visie op de gebeurtenissen. Zapp! is zowel een briljant geschreven roman die een genadeloos beeld geeft van de Amerikaanse samenleving als een broeierige thriller gebaseerd op een waar gebeurde moordzaak. Maar bovenal slaat in Zapp! de vraag centraal: wat gebeurt er met een samenleving wanneer televisie de voornaamste realiteit wordt?
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

To Die For - 1995
Regisseur: Gus Van Sant
Cast: Nicole Kidman, Matt Dillon, Joaquin Phoenix, e.a.
Schrijver: Joyce Maynard
Oorspronkelijke titel: To die for
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789024514830
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Non-FictieThuis in de wereld
Na vijfentwintig jaar verbrak Joyce Maynard het zwijgen dat ze zichzelf had opgelegd over haar affaire met J.D. Salinger. Een liefde die haar leven volledig ontwrichtte. Dit ontroerende en buitengewoon meeslepende verhaal werpt een verbijsterend licht op de vermaarde kluizenaar en auteur van onder meer 'De vanger in het koren' (The catcher in the rye).

De reacties in de Amerikaanse pers op Maynards boek waren woedend. Salinger is voor veel literatuurliefhebbers een soort God, zijn privacy is heilig. Maynard had tot haar dood moeten zwijgen over hun liefdesrelatie. Er waren echter ook tegenstemmen. Waarom zouden vrouwen die een relatie met een beroemdheid hebben gehad niet het recht hebben daarover te praten? Het is toch ook hun leven?
Schrijver: Joyce Maynard
Oorspronkelijke titel: At home in the world
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789029530712
Uitgever: De Arbeiderspers

Dubbel uitgegeven titelsTo die for

Zie voor de beschrijving van dit boek: Zapp!.

Schrijver: Joyce Maynard
Oorspronkelijke titel: zie Zapp!
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789024523665
Uitgever: Luitingh-Sijthoff