Boekenplank:
Kies

Boeken van Charles McCarry

Meer over Charles McCarry

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1930 / Overleden: 2019

Geboorteland: Verenigde Staten


Paul Christopher

  1. Dossier Miernik - The Miernik dossier
  2. De novembermoorden - The tears of autumn
  3. De geheime minnaars - The secret lovers
  4. Het laatste avondmaal - The last supper
  5. Het tweede gezicht - Second sight
  6. Het netwerk - Old boys

gedetailleerd overzicht

Paul ChristopherDossier Miernik
Waarom wil Taddeusz Miernik niet terug naar Polen? Omdat hij maatregelen vreest nu hij te veel westerse vrienden heeft gemaakt in Genève? Is hij echt een overloper?

Hoe dan ook, hij accepteert graag de uitnodiging van zijn Soedanese vriend Prins Kalash: met de Cadillac naar Noord-Afrika. Want van de partij zijn ook: de Amerikaan Paul Christopher, de Engelsman Nigel Collins, de half-Engelse, half Hongaarse - en lichtelijk nymfomane - Ilona Bentley.

Wordt het een vakantiereisje waarbij hoogstens wat bandieten te duchten zijn of toch een onderneming van vijf agenten van
westerse en niet-westerse geheime diensten?

Centraal in dit hoogst originele avonturenverhaal staat het raadselachtige karakter van de Pool Miernik.
Schrijver: Charles McCarry
Oorspronkelijke titel: The Miernik dossier
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 9789027463012
Uitgever: Spectrum
De novembermoorden
Paul Chistopher, CIA-agent en antiheld, vermoedt dat er een verband bestaat tussen de Amerikaanse inmenging in Vietnam, Kennedy's opdracht tot de staatsgreep waarbij de Vietnamese president Ngo Diem en zijn broer Ngo Dinh Nhu werden vermoord en de moord op Kennedy in Dallas. Paul begint op eigen houtje een onderzoek...

Van zijn superieuren krijgt hij de opdracht zijn privé-onderzoek te staken en hij wordt daarbij gechanteerd met het leven van zijn vriendin. Hij weet nu zeker dat hij op de goede weg is, en gaat door.

Zijn speurtocht voert hem van Parijs naar Rome en Zürich en van Washington naar de Kongo en Saigon. Hij ontdekt dat de Ngo-familie wijd vertakt is en leden heeft in Noord-Vietnam, die in hun zucht naar wraak contact zoeken met Cuba. Vandaaruit gaat het spoor naar Mexico, waar iemand toezegt de bloedschuld te vereffenen.
Schrijver: Charles McCarry
Oorspronkelijke titel: The tears of autumn
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 9789044926002
Uitgever: Bruna
De geheime minnaars
Het is 1960, het hoogtepunt van de Koude Oorlog. Een levensgevaarlijk manuscript moet uit Moskou gesmokkeld worden. Paul Christopher heeft in Berlijn een afspraak met de koerier die het manuscript naar het Westen zal brengen. Een paar minuten later is de koerier dood: een auto-ongeluk, de dader is doorgereden. Wie heeft hem vermoord en waarom?

Christophers onderzoek naar het lek in het systeem voert hem naar diverse Europese hoofdsteden en brengt hem in contact met een aantal fascinerende mensen als Patchen, Christophers veelgeplaagde chef op het hoofdkantoor, Rothchild, een Russische emigrant en collega, en zijn vrouw Maria, een vrouw zonder illusies. En met Cathy, Christophers vriendin, wier ideaal het is hem gelukkig te maken.

Hoewel hij is gefascineerd door Cathy's schoonheid en tot op het bot verliefd, leeft Christopher voor zijn werk en de minder prettige kanten van zijn professie sluipen met rampzalige gevolgen zijn privéleven binnen...
Schrijver: Charles McCarry
Oorspronkelijke titel: The secret lovers
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789027425713
Uitgever: Spectrum
Het laatste avondmaal
Paul Christopher onderzoekt wie de infiltrant is binnen de eigen organisatie. Dit leidt hem via de Bondsrepubliek naar het Birma van de Tweede Wereldoorlog, naar het Wenen van nu, waar Russen en Amerikanen bijna aimabel hun koude oorlog bedrijven, naar het barre strafregime van het hedendaagse China waar Christopher in zijn gevangenis uiteindelijk begrijpt dat hij letterlijk het slachtoffer geworden is van de meest geraffineerde smeerlapperij van de hedendaagse spionage.
Schrijver: Charles McCarry
Oorspronkelijke titel: The last supper
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789027457493
Uitgever: Spectrum
Het tweede gezicht
De Amerikaanse Geheime Dienst zit met een enorm probleem: enkele van haar beste agenten werden ontvoerd en ondervraagd maar met die informatie gebeurt niets. Ze vragen gewezen spion Paul Christopher om raad. Deze is pas vrij na tien jaar gevangenschap in China, is al eerder door zijn vrouw verlaten en weet niet dat die toen in verwachting was van een meisje.

Andere hoofdrolspelers in Het tweede gezicht zijn Otto en Maria, een aristocratisch spionnenkoppel dat door Christopher werd verraden en Meryem, de mysterieuze Berbervrouw die in de toekomst kan kijken.
Schrijver: Charles McCarry
Oorspronkelijke titel: Second sight
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789027428561
Uitgever: Spectrum


Het netwerk
Een aantal gepensioneerde CIA-agenten is niet overtuigd van de dood van hun confrère in China tijdens een speurtocht naar zijn moeder. Onder leiding van Horace Hubbard besluiten de 'uitgerangeerde' spionnen op zoek te gaan naar de waarheid rondom het lot van hun vriend en collega. Hun odyssee neemt ze mee op een avontuur langs exotische plaatsen en veelkleurige tegenstanders waaronder de Tsjetsjeense maffia, de Chinese geheime dienst, nazi-artsen, de jonge garde van de CIA en Islamitische fundamentalisten.

Uiteindelijk blijkt iedereen betrokken te zijn bij een wedren om een aantal gestolen kernwapens op te sporen voordat ze gebruikt worden door terroristen. De sleutel naar de vindplaats van de wapens ligt verborgen in een mysterieuze, duizenden jaren oude tekst waarin Jezus ontmaskerd wordt als een spion van Judas die op zijn beurt handelt in opdracht van de Romeinse 'spymaster' Paulus. Deze informatie is in de verkeerde handen welhaast net zo explosief als de wapens zelf...
Schrijver: Charles McCarry
Oorspronkelijke titel: Old boys
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789041407689
Uitgever: Ambo | Anthos