Boekenplank:
Kies

Boeken van Jane McClary

Meer over Jane McClary

Genre: Roman

Geboren: 1919 / Overleden: 1990

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Een prooi der vossen
In de door bloemen bontgekleurde, zonnige dalen van Virginia, zuidelijk van Washington, leven en heersen de grote families op hun landgoederen. Zij luieren, rijden paard, houden drijfjachten en vieren onbezorgd hun bruisende feesten. Hier omgeven door bossen en weilanden, staat het landgoed Shelburn, waar Shelly Shelburn werd geboren en in verkwistende rijkdom werd grootgebracht.

Om de man van haar hart, de journalist Mike Latimer, te kunnen veroveren, trekt Shelley naar het noorden. Zij trouwt met hem, maar heimwee drijft Shelley met haar man terug naar Shelburn. Hier bloeit Shelley op. Zij maakt kennis met de nieuwe eigenaar van het landhuis Ballyhoura, Mr. Zagaran. Deze Zagaran die gewend is te krijgen wat hij begeert, laat zijn oog vallen op Shelley.

Om haar te imponeren geeft hij spannende drijfjachten, gevolgd door luidruchtige feesten die veelal eindigen in wilde orgieën. Shelley's man keert zich fel tegen deze doelloze jacht- en braspartijen en kiest partij voor de negerbevolking die door de grote heren grenzeloos wordt uitgebuit. Wanneer dit bij de 'clan' bekend raakt, laadt hij een onverzoenlijke vijandschap op zich. Men organiseert een wilde jacht met dit keer niet een vos, maar een mens als inzet...
Schrijver: Jane McClary
Oorspronkelijke titel: A portion for foxes
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 9789022503867
Uitgever: Boekerij