Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Charlotte McConaghy

Boeken van Charlotte McConaghy

Meer over Charlotte McConaghy

Genre: Roman

Geboorteland: Australië

Website: Charlotte McConaghy


Overzicht

  • Ooit waren er wolven - Once there were wolves
  • Vlucht - Migrations

gedetailleerd overzicht

OverzichtOoit waren er wolven

Ooit waren er wolven is een wild en aangrijpend verhaal over de strijd van een vrouw die tegen elke prijs wolven opnieuw in de Schotse Hooglanden probeert te introduceren...

Inti Flynn komt naar Schotland om veertien grijze wolven in de afgelegen Hooglanden te herintroduceren. Als wetenschapper weet ze dat wilde dieren de enige redding zijn voor het verwoeste landschap. Als vrouw hoopt ze op een nieuwe start. Ze is niet meer wie ze was, veranderd en gesloten door het leed dat ze heeft gezien.

Wanneer een boer dood wordt aangetroffen en een klopjacht op haar dieren begint, moet ze haar angsten onder ogen zien: is de wolf of de mens het beest in het bos? En zal ze ooit weer menselijk contact kunnen toelaten - of wordt ze verslonden door de wildernis die ze wil redden?

Schrijver: Charlotte McConaghy
Oorspronkelijke titel: Once there were wolves
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044650365
Ebook: 9789044650372
Uitgever: Prometheus
Vlucht

De noordse stern vliegt het langst en het verst van alle trekvogels, en ornitholoog Franny Stone is vastbesloten deze te volgen tijdens de laatste migratie van hun soort. Het is een zaak van leven of dood, niet alleen voor de sternen - vanwege een massa-extinctie nagenoeg de laatste dieren op aarde - maar ook voor Franny zelf, die een duister geheim met zich meedraagt.

Ze weet de raadselachtige kapitein van vissersboot de Saghani te overtuigen om haar van Groenland naar Antarctica te varen, de vogels achterna, met de belofte dat die hen naar zeldzame vis zullen leiden. Terwijl de Saghani en haar excentrieke bemanning zich drijvende proberen te houden in onbekende wateren raakt Franny steeds meer verstrikt in haar herinneringen. Hoe ver is ze bereid te gaan om haar verleden te ontvluchten?

Schrijver: Charlotte McConaghy
Oorspronkelijke titel: Migrations
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789025455002
Ebook: 9789025455446
Uitgever: Atlas Contact