Boekenplank:
Kies

Boeken van Nigel McCrery

Meer over Nigel McCrery

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De Earl Grey-moorden - Still waters

Sam Ryan / Silent witness

  1. Stille getuige - Silent witness
  2. Geur van angst - Strange screams of death
  3. Spinnenweb - The spider's web
  4. Dood zonder gezicht - Faceless strangers

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Earl Grey-moorden
'Je keel zal nu wel bijna dichtzitten,' zei Violet zachtjes, 'en je hartslag is dramatisch gedaald. Ik weet niet of je zult stikken voor je hart ermee stopt, maar hoe dan ook ben je binnen een minuut of twee dood. Ik weet zelfs niet of je me nog kunt horen, maar als je me hoort wil ik je nog even zeggen dat je een zelfzuchtig oud wijf bent. Ik heb elk moment dat ik met je heb doorgebracht verfoeid, op deze laatste minuten na dan. Die vond ik heerlijk.'

Onderweg terug van een vergadering raakt een zakenman met zijn auto in een slip en verongelukt. De volgende ochtend wordt inspecteur Mark Lapslie bij de plaats van het ongeluk geroepen. Hij is niet ingehuurd om het ongeluk te onderzoeken, maar wel het halfvergane lijk dat naast het autowrak begraven bleek te liggen.

Ondertussen, elders, drinkt Violet Chambers thee met de hoogbejaarde Daisy. Opeens valt Daisy stuiptrekkend op de grond, terwijl haar huid in brand lijkt te staan en er tranen uit haar ogen stromen. Violet slaat het tafereel rustig gade en drinkt haar thee.

Lapslies onderzoek brengt hem op het spoor van een vrouwelijke seriemoordenaar, die na elke moord de identiteit van haar slachtoffers steelt en hun levens overneemt. Maar de inspecteur is niet de enige die op zoek is naar de ware identiteit van de moordenaar...
Schrijver: Nigel McCrery
Oorspronkelijke titel: Still waters
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789026123627
Uitgever: De Fontein

Sam Ryan / Silent witnessStille getuige
Gerechtelijk pathologe Sam Ryan is bepaald niet enthousiast als ze op haar vrije dag naar de plaats van een misdrijf wordt geroepen. Ze had gehoopt iets anders te doen dan ronddwalen op een donkere begraafplaats.

Toch raakt ze al snel geïntrigeerd door de zaak. Het bewijsmateriaal lijkt namelijk te wijzen in de richting van een bizarre rituele voodoo-moord, een moord die onaangenaam veel overeenkomsten vertoont met een misdrijf, gepleegd in de jaren zestig in dezelfde omgeving.

Dan wordt er een ander lijk ontdekt. En weer lijkt deze moord op de vorige twee. In een race tegen de klok probeert Sam bewijsmateriaal te vinden. Helaas besluit de moordenaar op dat moment ook dat Sam een lastige bedreiging vormt, die maar beter uit de weg geruimd kan worden...
Schrijver: Nigel McCrery
Oorspronkelijke titel: Silent witness
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789022528037
Uitgever: Boekerij
Geur van angst
Vlakbij een Amerikaanse legerbasis wordt in een ongebruikte schuur het lijk gevonden van een jonge vrouw. Ze is verkracht en vermoord. De verdenking valt op een militair die op de avond van de moord samen met de vrouw een feestje van de basis bezocht. Sindsdien is de man spoorloos.

Eén van de feestgangers was gerechtelijk pathologe Sam Ryan en zij wordt gevraagd autopsie te verrichten op het lichaam van de vermoorde vrouw. Ze ontdekt daarbij een aantal vreemde sporen, die haar uiteindelijk naar de Verenigde Staten leiden.

Voor het zover is arriveren er echter twee FBI-agenten om de zaak te onderzoeken. Er wordt immers een Amerikaans staatsburger verdacht. Algauw blijkt dat de moord onderdeel uitmaakt van een grotere, met uiterste geheimzinnigheid omgeven zaak. Voor Sam het in de gaten heeft, wordt ze meegezogen in de zoektocht naar een gruwelijke, nietsontziende seriemoordenaar die uiteindelijk wel héél dichtbij komt...
Schrijver: Nigel McCrery
Oorspronkelijke titel: Strange screams of death
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789022526187
Uitgever: Boekerij
Spinnenweb
Een jongen moet zijn rondje joyriding met de dood bekopen. Hoewel de lijkschouwing aantoont dat hij is overleden aan de verwondingen van de botsing bij hoge snelheid, zijn de diepgeschokte en verbijsterde ouders er van overtuigd dat er meer aan de hand is. Zij schakelen de hulp in van gerechtelijk pathologe Sam Ryan, die erom bekend staat haar neus veelvuldig te steken in politiezaken die haar eigenlijk niet aangaan. Schoorvoetend loopt zij dan ook de bevindingen van haar collega-patholoog na. Plotseling valt Sams oog op een vreemd detail in het dossier...

Met behulp van haar goede vriendin, de nuchtere gerechtelijk laborante Marcia Evans, ontdekt Sam een reeks bizarre moorden die allemaal in verband staan met het Internet. Iemand met de codenaam 'Spin' heeft een duister en ingenieus web gesponnen met dodelijke gevolgen. Nog twee sterven onder verdachte omstandigheden voordat hoofdinspecteur van politie (en tevens Sams minnaar) Tom Adams zich genoodzaakt ziet de zaak van de omgekomen jongen te heropenen.

Wanneer Sam ontdekt dat haar eigen neefje, een verwoed netsurfer, in levensgevaar is, moet ze een beslissing nemen die haar leven en dat van degenen die ze liefheeft, voorgoed kan veranderen...
Schrijver: Nigel McCrery
Oorspronkelijke titel: The spider's web
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022526194
Uitgever: Boekerij
Dood zonder gezicht
Wanneer de mooie vrouw van een parlementslid wordt vermoord, wendt de politie van Cambridge alle middelen aan om de dader te vinden. Hoofdinspecteur Tom Adams leidt het onderzoek. Hij weet als geen ander dat zijn carrière een enorme impuls zal krijgen wanneer hij deze zaak oplost.

Korte tijd later wordt het lichaam van een vrouwelijke junk gevonden. Het lijk verkeert in verregaande staat van ontbinding en is door ratten aangevreten. Adams doet de vondst af als een overdosis en dus zelfmoord. Aan zo'n zaak valt geen eer te behalen en hij belast de onconventionele rechercheur Stanley Sharman - met wie hij op voet van oorlog staat - met het onderzoek. Sharmans intuïtie zegt hem dat er een luchtje aan de zaak zit en hij schakelt forensisch patholoog Sam Ryan in om aan te tonen dat het hier toch wel degelijk om moord gaat.

De dode jonge vrouw heeft geen naam, geen gezicht en het oplossen van haar moord lijkt dan ook een onmogelijke taak. Sharman en Ryan laten een kunstenaar het gezicht van de vrouw reconstrueren. Wanneer het gelaat van de vrouw zichtbaarder wordt, komt ook de afschuwelijke waarheid over haar leven én haar dood aan het licht. Een dood die bijzonder veel verband houdt met een andere recente moord in Cambridge. Sharman en Ryan komen een netwerk van misdaad en corruptie op het spoor dat tot diep in Europa zijn vertakkingen heeft. Als de vrouw zonder gezicht eindelijk spreekt, zijn er nóg meer slachtoffers gevallen.
Schrijver: Nigel McCrery
Oorspronkelijke titel: Faceless strangers
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022530559
Uitgever: Boekerij