Boekenplank:
Kies

Boeken van Jack McDevitt

Meer over Jack McDevitt

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1935

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jack McDevitt


Overzicht

Gods werken
De mens reist al eeuwenlang door de ruimte, op zoek naar bewoonbare planeten. Dan wordt een opmerkelijke ontdekking gedaan: op verschillende planeten staan reusachtige standbeelden van een niet-menselijk ras. Elk spoor van de wezens, die al snel de Monumentenmakers worden genoemd, ontbreekt.

Tweehonderd jaar later staat de mens op het punt de planeet Quraqua bewoonbaar te maken, te 'terraformeren'. Dit tot grote frustratie van een team archeologen dat op Quraqua een ontdekking heeft gedaan die heel goed de sleutel tot het geheim van de Monumentenmakers zou kunnen zijn. Het terraformeren kan echter niet wachten. Er staan niet alleen grote financiële belangen op het spel, maar ook de toekomst van de Aarde, waar een ecologische ramp het wonen onmogelijk dreigt te maken, hangt ervan af.

Als ruimtepiloot Priscilla 'Hutch' Hutchins naar Quaraqua vliegt om de archeologen te evacueren, ontdekt ze tot haar schrik dat deze weigeren te vertrekken. Ze zijn bereid hun levens op het spel te zetten, aangezien de kennis van de Monumentenmakers de oplossing zou kunnen zijn voor alle problemen op Aarde. Een bloedstollende race tegen de klok begint.
Schrijver: Jack McDevitt
Oorspronkelijke titel: The engines of God
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789022536087
Uitgever: Uitgeverij M