Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Mhairi McFarlane

Boeken van Mhairi McFarlane

Mhairi McFarlane (Schotland) studeerde Engelse literatuur aan Manchester University. Ze werkt(e) als journalist, blogger, scriptschrijver en schrijver. Ze woont met haar gezin in Nottingham.

Meer over Mhairi McFarlane

Genre: Roman

Geboren: 1976

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Mhairi McFarlane


Overzicht

  • Als sterren aan de hemel staan - You had me at hello
  • De meeste dromen zijn bedrog - Here's looking at you
  • Vergeet me niet - Don't you forget about me
  • Was je maar van mij - If I never met you
  • Zwart op wit - Who's that girl?

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls sterren aan de hemel staan

Rachel en Ben. Ben en Rachel. Jarenlang konden ze samen alles aan: ze waren beste vrienden, geliefden en partners in crime. Tot alles fout ging. Nu hebben ze elkaar al tien jaar niet meer gesproken. Maar dan lopen ze elkaar op een regenachtige dag toevallig weer tegen het lijf en het lijkt direct alsof die tien jaren eigenlijk maar tien minuten waren.

Er is veel veranderd: ze zijn afgestudeerd, hebben carrière gemaakt en Ben is getrouwd, maar de klik tussen hen is er nog steeds. Durft Rachel zich weer vol overgave in deze vriendschap te storten? Haar hart doet nog pijn van de vorige keer...

Schrijver: Mhairi McFarlane
Oorspronkelijke titel: You had me at hello
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022570395
Ebook: 9789402300123
Uitgever: Boekerij
De meeste dromen zijn bedrog

Na vijftien jaar gaat Anna Alessi voor een reünie terug naar haar middelbare school. Ze ziet er behoorlijk tegenop: ze was als tiener klein en stevig en werd genadeloos gepest. Natúúrlijk is James Fraser de eerste die ze op de reünie tegen het lijf loopt. De knapste jongen van de klas, en Anna's geheime jeugdliefde. Maar ook de aanvoerder van de pestkoppen van vroeger.

Hij is onder de indruk van Anna - ze lijkt helemaal niet meer op het meisje dat ze ooit was. Maar Anna, verslaafd aan kasteelromannetjes en door en door romantisch, vertrouwt hem niet. Zeker, mensen kunnen veranderen; maar er moet nog heel wat gebeuren voordat James Anna's hart weer kan veroveren!

Schrijver: Mhairi McFarlane
Oorspronkelijke titel: Here's looking at you
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022570371
Ebook: 9789402300116
Uitgever: Boekerij
Vergeet me niet

Je eerste liefde vergeet je niet. Of wel?

Als Georgina ontslagen wordt bij het vreselijkste restaurant van de stad én op dezelfde dag haar vriend met iemand anders in bed vindt, weet ze even niet waar ze het moet zoeken. Nauwelijks bekomen van deze dubbele vernedering besluit ze de eerste de beste baan te accepteren die haar aangeboden wordt: barvrouw in een pas geopende pub, die wordt gerund door de jongen op wie ze op school verliefd was, Lucas McCarthy.

Terwijl Georgina in de afgelopen twaalf jaar niets dan betekenisloze baantjes heeft gehad, is Lucas uitgegroeid tot een gekmakend knappe man, met een hond en een echt bedrijf. De hernieuwde ontmoeting met Lucas legt Georgina's weinig indrukwekkende heden onder een vergrootglas en brengt tegelijkertijd een donker geheim uit haar verleden naar de oppervlakte. Alleen zij weet de waarheid over wat er op de laatste schooldag is gebeurd, en waarom het haar al die tijd is blijven achtervolgen...

Schrijver: Mhairi McFarlane
Oorspronkelijke titel: Don't you forget about me
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402704389
Ebook: 9789402758979
Uitgever: HarperCollins
Was je maar van mij

Liefde als tussendoortje of voor altijd?

Als haar vriend na achttien jaar hun relatie beëindigt, heeft Laurie een probleem. Niet alleen omdat ze voor hetzelfde advocatenkantoor werken en elkaar dus nog elke dag zien, maar haar perfecte leven ligt ook in duigen. Als de nieuwe vriendin van haar ex ook nog eens zwanger blijkt, is de chaos voor Laurie compleet. Tot ze een aparte ontmoeting in een kapotte lift heeft met Jamie Carter, de knapste man van het kantoor.

Jamie gelooft niet in de liefde, maar hij heeft een vriendin nodig om indruk te maken op zijn bazen. Laurie wil een nieuwe liefde om ook weer onderwerp van gesprek te zijn. De ideale combinatie: een relatie faken om te profiteren van de voordelen. Maar er is een dunne lijn tussen doen alsof je verliefd bent of je hart verliezen aan je knappe ‘nep’-vriendje.

Schrijver: Mhairi McFarlane
Oorspronkelijke titel: If I never met you
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402707120
Ebook: 9789402761313
Uitgever: HarperCollins
Zwart op wit

Op de bruiloft van twee collega's wordt Edie gekust... door de bruidegom, in het zicht van de bruid. En terwijl ze - achtervolgd door woedende bruidsmeisjes - naar haar hotelkamer vlucht, weet ze één ding zeker: haar leven zal voorlopig niet meer hetzelfde zijn.

Gelukkig werpt haar baas haar een reddingsboei toe. Ze mag in Nottingham (want daar is hij een film aan het opnemen) de biografie van Elliot Owen, een bekende acteur, gaan schrijven. Edie twijfelt geen seconde: dag Londen, hallo Nottingham!

Schrijver: Mhairi McFarlane
Oorspronkelijke titel: Who's that girl?
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402722208
Ebook: 9789402751871
Uitgever: HarperCollins