Boekenplank:
Kies

Boeken van Cammie McGovern

Meer over Cammie McGovern

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Cammie McGovern


Overzicht

  • Buurtwacht - Neighborhood watch
  • Oogcontact - Eye contact
  • Ziende blind - The art of seeing

gedetailleerd overzicht

OverzichtBuurtwacht
Voormalig bibliothecaresse Betsy Treading slaapwandelt sinds haar jeugd. Als haar buurvrouw Linda Sue wordt vermoord en haar bloed op Betsy's nachtjapon blijkt te zitten, bekent Betsy de moord. Hoewel ze zich niet kan herinneren wat er die nacht gebeurd is, kan ze ook de bloedsporen niet verklaren. Haar schuld lijkt bewezen.

Na twaalf jaar in de gevangenis wordt Betsy onverwacht vrijgesproken op basis van nieuw gevonden dna-materiaal. Ze is vastbesloten uit te zoeken wie Linda Sue dan wél heeft vermoord. Ze probeert het web van leugens, geheimen en affaires te ontrafelen dat het rechtsonderzoek omgeeft. En langzaam rijst bij haar het vermoeden dat haar zwijgzame buren meer weten dan ze vertellen.

McGovern focust op de onderhuidse spanningen in een buitenwijk, waar duistere geheimen de glanzende façade van het perfecte leven bedreigen. Maar Buurtwacht is ook het verhaal van een vrouw die ontdekt hoe sterk ze is en die de controle over haar leven terugkrijgt. Een sterke psychologische thriller met complexe en verrassende personages.
Schrijver: Cammie McGovern
Oorspronkelijke titel: Neighborhood watch
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789041416759
Ebook: 9789041420213
Uitgever: Ambo | Anthos
Oogcontact
In een bos bij een klein stadje in Amerika wordt Adam, een autistisch jongetje van negen, aangetroffen naast het lijk van een klein meisje. Enkele uren daarvoor waren ze van school verdwenen. De politie wil weten wat Adam heeft gezien. Maar Adam trekt zich nog verder terug in zijn wereld van stilte, een wereld die Cara, zijn alleenstaande moeder, maar al te goed kent.

Cara probeert Adam uit zijn cocon te halen. Niet alleen ten behoeve van het onderzoek, maar ook in het belang van haar zoon en zichzelf. Ze roept ook de hulp in van Morgan, een twaalfjarig vriendje van Adam. Samen proberen zij te ontdekken wat Adam heeft gezien en waarom hij er niet over kan praten.

Hoe dichter Cara bij de waarheid komt, hoe meer zij gedwongen wordt om haar eigen verleden onder ogen te zien en ze begint te vrezen dat ze door de mensen van wie ze houdt te beschermen, hun levens juist steeds meer in gevaar brengt.
Schrijver: Cammie McGovern
Oorspronkelijke titel: Eye contact
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789041412560
Uitgever: Ambo | Anthos
Ziende blind
Rozzie is opvallend, somber en mooi; een ster in de ogen van haar jongste zus Jemma. Wanneer Rozzie als tiener een rol krijgt in een belangrijke speelfilm, verandert het leven voor beide zusjes onherroepelijk.

Rozzie belandt in de volwassen wereld van roem en macht, een oppervlakkige wereld waarin uiterlijk belangrijker is dan persoonlijkheid. Jemma wordt heen en weer geslingerd tussen afgunst en bewondering voor haar oudere zus; ze ziet Rozzie als haar rivale en vreest dat ze nooit uit haar schaduw zal kunnen treden.

Maar plotseling worden de rollen omgedraaid. Jemma blijkt een getalenteerd fotografe, terwijl Rozzie een geheim moet prijsgeven dat ze jaren voor haar familie verborgen heeft gehouden. Ze lijdt aan een zeldzame oogafwijking die haar gezichtsvermogen - én haar carrière - bedreigt. Dan wordt duidelijk of de zusjes in staat zijn een nieuw evenwicht in hun relatie te vinden.
Schrijver: Cammie McGovern
Oorspronkelijke titel: The art of seeing
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789023402916
Uitgever: Cargo