Boekenplank:
Kies

Boeken van Claire McGowan

Claire McGowan groeide op in een klein stadje in Noord-Ierland. Ze studeerde Engels en Frans aan Oxford en verhuisde daarna naar Londen, waar ze in de liefdadigheidssector werkte. Ze was voorzitter van de Crime Writers’ Association en geeft les aan de City University in Londen.
Meer over Claire McGowan

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Eva Woods

Geboren: 1981

Geboorteland: Ierland

Website: Claire McGowan


Paula Maguire

  1. Verloren - The lost
  2. Barre grond - The dead ground
  3. De stille doden - The silent dead

gedetailleerd overzicht

Paula MaguireVerloren
Niet iedereen die vermist is, is verloren. Niet iedereen die vermist is, wil gevonden worden...

Wanneer nabij de Ierse grens twee tienermeisjes worden vermist, wordt forensisch psycholoog Paula Maguire op de zaak gezet. Ze is jong, ambitieus en een expert op het gebied van vermissingen. Er wordt een speciaal onderzoeksteam opgericht, geleid door de Engelsman Guy Brooking. Paula en Guy, beiden geplaagd door hun verleden, voelen zich al direct tot elkaar aangetrokken. Zullen hun persoonlijke gevoelens het onderzoek echter niet belemmeren?

Ondertussen blijft Paula maar wroeten in het verleden en rakelt zaken op die anderen liever vergeten en begraven. Bovendien dreigt ze haar grip op de zaak te verliezen. Wat is de link tussen deze verdwijningen en twee eerdere, van lang geleden? Als de waarheid aan het licht komt, ontdekt Paula dat je niet alles moet willen vinden wat verloren is gegaan.

Schrijver: Claire McGowan
Oorspronkelijke titel: The lost
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789041423856
Ebook: 9789041424488
Uitgever: Ambo | Anthos
Barre grond
Soms kan een schuld niet ingelost worden...

In Ballyterrin Hospital gebeurt het ondenkbare: er wordt een baby van nog geen uur oud gestolen. Forensisch psycholoog Paula Maguire - zelf zwanger - krijgt de zaak toegewezen, samen met de unit Vermiste Personen. Hoewel de baby binnen een paar dagen wordt teruggevonden, is de zaak voor Maguire daarmee niet afgedaan. Haar gevoel blijkt juist, want niet veel later wordt het lichaam van een gruwelijk toegetakelde vrouw gevonden.

Hoewel de zaken ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, is Paula er toch van overtuigd dat er een verband is. Wanneer er ook een hoogzwangere vrouw vermist raakt, beseft Paula dat de moordenaar zich dichter bij huis ophoudt dan ze eerst dacht.

Schrijver: Claire McGowan
Oorspronkelijke titel: The dead ground
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789041423863
Ebook: 9789041426369
Uitgever: Ambo | Anthos
De stille doden
Als je weet wie de daders zijn... mag je het recht in eigen hand nemen?

Locatie: Noord-Ierland.
Slachtoffer: man, halverwege de dertig.
Doodsoorzaak: ophanging, vermoedelijk moord.

De politie kent de identiteit va het slachtoffer: Mickey Doyle. Hij was een van de vijf verdachten van een bomaanslag waarbij zestien mensen overleden. De vier andere verdachten zijn spoorloos verdwenen en wanneer een tweede lichaam wordt gevonden - onthoofd - is het duidelijk dat iemand het op de vijf heeft gemunt. Forensisch psycholoog Paula Maguire wordt op de zaak gezet. Het is een race tegen de klok, want waar worden de drie anderen vastgehouden?
Schrijver: Claire McGowan
Oorspronkelijke titel: The silent dead
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789041423870
Ebook: 9789026332722
Uitgever: Ambo | Anthos