Boekenplank:
Kies

Boeken van Heather McGowan

Meer over Heather McGowan

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De Hertogin van Niets - Duchess of Nothing
  • Scholing - Schooling

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Hertogin van Niets
Een verstikkend huwelijk inruilen voor de beloftevolle romantiek van Rome: de naamloze hoofdpersoon in De Hertogin van Niets doet het en probeert zo haar vrijheid terug te vinden. Tevergeefs, want de dagelijkse sleur én de spoken uit het verleden houden haar in de greep.

Haar enige bron van vermaak is het zevenjarige broertje van haar minnaar Edmund, een bijzonder jongetje met wie ze dagelijks urenlang door de stad loopt en levenswijsheden uitwisselt, die hij noteert in zijn dagboekje.

Wanneer Edmund plotseling de benen neemt is het kind volledig op haar aangewezen, maar gaandeweg het verhaal blijkt dat dat ook andersom het geval is. De absurde logica waarmee de excentrieke hoofdpersoon de wereld tegemoet treedt, vindt een opmerkelijke weerklank in de vroegwijsheid van haar pupil.
Schrijver: Heather McGowan
Oorspronkelijke titel: Duchess of Nothing
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026319389
Uitgever: Ambo | Anthos
Scholing
Catrine Evans, een jonge Amerikaanse, wordt naar een Engelse kostschool gestuurd als haar moeder is overleden. Geconfronteerd met de onwerkelijke wereld legt Catrine haar gedachten en gevoelens bloot in een schitterende monologue intérieur. Herinneringen aan haar beste vriendin Isabelle die zij in Maine achterliet, maken plaats voor dromen waarin telkens de beelden terugkeren van een dodelijk ongeval dat zij dient te hebben veroorzaakt voor ze naar Engeland vertrok.
Schrijver: Heather McGowan
Oorspronkelijke titel: Schooling
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789026317408
Uitgever: Ambo | Anthos