Boekenplank:
Kies

Boeken van Jon McGregor

Hoewel geboren op Bermuda, is de auteur Jon McGregor opgegroeid in Norfolk (VK).

Meer over Jon McGregor

Genre: Roman

Geboren: 1976

Bermuda


Overzicht

  • Als niemand over opmerkelijke dingen spreekt - If nobody speaks of remarkable things
  • Reservoir 13 - Reservoir 13
  • Vele manieren om te beginnen - So many ways to begin

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls niemand over opmerkelijke dingen spreekt

In een straat ergens in Noord-Engeland doen gewone mensen doodnormale dingen: kinderen spelen cricket, kozijnen worden geschilderd, studenten pakken hun spulletjes in om te verhuizen. Naamloze passanten lopen elkaar voorbij, hun levens zijn verweven zonder elkaar ooit echt te raken.

Dan verbrijzelt een vreselijke gebeurtenis de stilte van de zomeravond, en de levens van alle getuigen zijn voorgoed veranderd.

Schrijver: Jon McGregor
Oorspronkelijke titel: If nobody speaks of remarkable things
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789029562317
Uitgever: De Arbeiderspers
Reservoir 13

Het is midden in de winter. Een tienermeisje wordt vermist in de heuvels in het hart van Engeland. De dorpsbewoners, die zijn opgeroepen om deel te nemen aan de zoektocht, waaieren uit over de heide. De politie zet wegversperringen neer en een groep verslaggevers treedt het gewoonlijk zo stille dorp binnen.

Ondertussen gaat het werk gewoon door: koeien moeten gemolken worden, hekken gerepareerd, steen gehouwen, pinten geschonken, bedden opgemaakt, preken geschreven, een toneelstuk geoefend. De zoektocht naar het vermiste meisje gaat verder, maar het dagelijkse leven ook.

Schrijver: Jon McGregor
Oorspronkelijke titel: Reservoir 13
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789046823149
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Vele manieren om te beginnen

Hoe neem je afscheid van de persoon die je had kunnen zijn?

David Carter is conservator in een museum in Coventry. Ongelukkig kan hij zichzelf niet noemen, maar hij verlangt naar meer: dat zijn vrouw weer zo sprankelend wordt als toen hij haar net kende, dat zijn baan zo spannend wordt als hij ooit hoopte. Een paar terloops gesproken woorden door een oude vriendin van zijn moeder doen de grondvesten van zijn bestaan wankelen. David realiseert zich dat zijn leven op een leugen berust.

Om weer greep op de zaken te krijgen begint hij te doen waar hij goed in is. Hij catalogiseert zijn teleurstellingen en vreugdes, de levens van de mensen om hem heen, het komen en gaan van geliefden. Stilletjes hoopt hij dat deze collectie hem evenveel opwinding en vreugde zal bezorgen als de objecten die hij voor het museum onder handen heeft, hij hoopt dat hij de collectie op een dag aan iemand zal kunnen tonen. Aan de vrouw die zijn echte moeder is.

Er zijn vele manieren om te beginnen, om lief te hebben, om te leven, om van koers te veranderen. Jon McGregor laat in deze lyrische en intieme roman zien wat er gebeurt als ons leven een onverwachte wending neemt.

Schrijver: Jon McGregor
Oorspronkelijke titel: So many ways to begin
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789029564335
Uitgever: De Arbeiderspers