Boekenplank:
Kies

Boeken van Sophie McKenzie

Meer over Sophie McKenzie

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Young Adult

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Sophie McKenzie


Overzicht

  • Nu of nooit - Truth or dare
  • Sluit mijn ogen - Close my eyes
  • Vertrouw op mij - Trust in me

Young Adult

  • Dood of levend - Hide and secrets
  • Geloof me - Sweetfreak

Split Second

  1. 1 Seconde - Split second
  2. Elke seconde telt - Every second counts

Vermist / Missing

  1. Vermist - Girl, missing
  2. Zusje vermist - Sister missing
  3. Meisje vermist - Missing me

gedetailleerd overzicht

OverzichtNu of nooit

Van de ene leugen komt de andere. Is er nog een weg terug?

Maya baalt: ze moet de hele zomer bij haar grootouders op het platteland doorbrengen. Geen klap aan! Maar dan ontmoet ze Bear, een knappe, intrigerende jongen die bij een groepje klimaatactivisten hoort. Zijn familie is tegen de cosmeticafabriek van haar opa en oma, en dus vertelt Maya niet dat zij hun kleindochter is.

Maar hoe meer ze met Bear optrekt, hoe meer leugens ze moet verzinnen. Wanneer Maya ontdekt dat er rare dingen gebeuren in de fabriek, staat ze voor een onmogelijke keuze...

Schrijver: Sophie McKenzie
Oorspronkelijke titel: Truth or dare
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026173981
Ebook: 9789026173998
Uitgever: De Fontein
Sluit mijn ogen
Ze zeiden dat haar dochter dood was, maar dat bleek een leugen...

Acht jaar geleden verloor Geniver Loxley haar dochter Beth tijdens de geboorte. Sinds die dag worstelt Gen met haar eigen leven. Terwijl haar echtgenoot Art hun leven probeert voort te zetten en aan zijn carrière en inkomsten werkt, kan zij Beth nog steeds niet loslaten. Totdat op een dag alles verandert...

Een onbekende vrouw staat op hun stoep en beweert dat Beth nog in leven is. Dat is krankzinnig. Waarom zou iemand dat verzinnen? Maar het zaadje voor hoop is geplant bij Gen. Ondanks de waarschuwingen van haar echtgenoot en vrienden en hun bezorgdheid voor haar welzijn, gaat Gen op zoek. Ze kan haar ogen niet meer voor de waarheid sluiten.

Totdat haar hoop in angst en paranoia omslaat. Wie kan ze nog vertrouwen? Waarom ontmoedigt Art haar de dood van hun dochter te onderzoeken? Om haar, zoals hij zegt, voor nog meer pijn te behoeden? Of is er meer aan de hand?

Schrijver: Sophie McKenzie
Oorspronkelijke titel: Close my eyes
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789400502536
Ebook: 9789044969573
Uitgever: Bruna
Vertrouw op mij
'Julia was mijn beste vriendin. Ik heb haar nooit écht gekend...'

Julia was degene bij wie Livy altijd terechtkon, sinds de twee vriendinnen elkaar vijftien jaar geleden vonden na de moord op Livy’s zus, Kara. Wanneer Julia dood in haar huis gevonden wordt, kan Livy dan ook niet geloven dat ze zelfmoord heeft gepleegd, zoals wordt vastgesteld.

De Julia die zij kende was het tegenovergestelde van hoe Julia’s familie haar afschildert: als een egoïstisch en neurotisch persoon. Livy staat echter alleen in haar ongeloof. Ze wil koste wat kost bewijzen dat Julia niet zelf haar leven heeft beëindigd.

Ze kan nog niet vermoeden dat haar zoektocht alles op losse schroeven zet wat ze over haar beste vriendin dacht te weten. En de waarheid die ze uiteindelijk boven water krijgt, kan ook haar eigen leven verwoesten...

Schrijver: Sophie McKenzie
Oorspronkelijke titel: Trust in me
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789400502543
Ebook: 9789044969580
Uitgever: Bruna

Young AdultDood of levend

Cat’s vader is een jaar geleden verdronken bij een bootongeluk. Ze voelt zich alleen en verloren. Haar zusje praat sinds het ongeluk niet meer en met haar moeder heeft ze steeds vaker ruzie. Maar dan krijgt ze een bizar appje: haar vader leeft nog!

Samen met Tyler, de knappe jongen die met zijn vader in hun tuinhuis is komen wonen, gaat Cat op onderzoek uit. Hoe meer ze ontdekken, hoe gevaarlijker het wordt. Kan Cat de leugens ontrafelen en haar familie redden?

Schrijver: Sophie McKenzie
Oorspronkelijke titel: Hide and secrets
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026169847
Ebook: 9789026170102
Uitgever: De Fontein
Geloof me

Het leven van Carey staat op zijn kop wanneer haar beste vriendin Amelia doodsbedreigingen krijgt. Volgens de politie komen de dreigberichten namelijk van háár laptop. Dat zou ze Amelia toch never nooit aandoen?! Waarom gelooft de politie haar niet? Het ergste is nog dat Amelia haar niet meer wil zien.

Wanneer Amelia plotseling verdwijnt, wijst iedereen meteen naar Carey. In paniek slaat ze op de vlucht. Kan Carey de dader ontmaskeren voor het te laat is?

Schrijver: Sophie McKenzie
Oorspronkelijke titel: Sweetfreak
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026149375
Ebook: 9789026149382
Uitgever: De Fontein

Split Second1 Seconde

Het leven van Charlie verandert in één klap als haar moeder omkomt bij een bomaanslag in Londen. Maanden later ontmoet ze Nat, die net als zij moet leven met de vreselijke gevolgen van die dag. Eindelijk iemand die haar begrijpt. Maar hoe dichter ze bij hem komt, hoe meer Charlie het vermoeden krijgt dat er iets niet klopt. Wat weet Nat over de bomaanslag wat hij niet vertelt?

Door het wisselende perspectief tussen Charlie en Nat houdt deze thriller je in zijn greep tot de laatste bladzijde.

Schrijver: Sophie McKenzie
Oorspronkelijke titel: Split second
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026151422
Ebook: 9789026151439
Uitgever: De Fontein
Elke seconde telt

Charlie en Nat zijn op de vlucht. Hun poging om een terroristische organisatie te ontmaskeren is mislukt. De betrokken politicus, die torenhoog in de peilingen staat, loopt vrij rond. En híj beschuldigt juist Charlie en Nat van terrorisme!

Met de politie en de terroristen achter hen aan, ziet Charlie ziet maar één uitweg: ze moet in haar eentje naar het hol van de leeuw om bewijs tegen hem te verzamelen. Durft ze dat? Zal het haar lukken om hun onschuld te bewijzen?

Schrijver: Sophie McKenzie
Oorspronkelijke titel: Every second counts
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026152764
Ebook: 9789026152771
Uitgever: De Fontein

Vermist / MissingVermist
Voor school moet Lauren een opstel schrijven met de titel 'Wie ben ik?'. Ze komt daar niet goed uit. Als ze haar adoptiemoeder vraagt naar haar echte ouders, reageert die kribbig dat ze haar adoptiedossier niet mag inzien voor haar 18e. Daar neemt ze geen genoegen mee.

Samen met haar 'niet-vriendje' Jam start Lauren een spannende zoektocht naar haar biologische ouders. Wanneer ze op het punt staan een louche kinderhandelaar te ontmaskeren, worden hun levens bedreigd.
Schrijver: Sophie McKenzie
Oorspronkelijke titel: Girl, missing
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026137853
Ebook: 9789026137860
Uitgever: De Fontein
Zusje vermist
Op een zonnige dag gaat Lauren met haar achtjarige zusje Madison naar het strand. Daar verdwijnt Madison.

Lauren raakt totaal in paniek. Hoe moet ze dit haar ouders vertellen? Moet ze de politie toch inlichten? En waarom overkomt het juist Lauren, die ooit op dezelfde plek werd ontvoerd?

Schrijver: Sophie McKenzie
Oorspronkelijke titel: Sister missing
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789026139949
Ebook: 9789026139956
Uitgever: De Fontein
Meisje vermist
Wanneer Madison haar oudere zus Lauren bezoekt, onthult die dramatisch nieuws over hun biologische vader: hij was een anonieme spermadonor. Madison is vastbesloten de man op te sporen en al snel boekt ze resultaat.

Tijdens haar heftige zoektocht ontdekt Madison een mysterieus netwerk van vermiste meisjes en geheime schuilplaatsen. Voordat ze het beseft bevindt ze zich in groot gevaar en is er geen weg meer terug. Is haar vader de man die hij lijkt te zijn?

Schrijver: Sophie McKenzie
Oorspronkelijke titel: Missing me
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789026142758
Ebook: 9789026142765
Uitgever: De Fontein