Boekenplank:
Kies

Boeken van Sophie McKenzie

Overzicht
  • Sluit mijn ogen - Close my eyes
  • Vertrouw op mij - Trust in me
Missing Serie (YA)
  1. Vermist - Girl, missing
  2. Zusje vermist - Sister missing
  3. Meisje vermist - Missing me

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Sluit mijn ogen
Acht jaar geleden verloor Geniver Loxley haar dochter Beth tijdens de geboorte. Sinds die dag worstelt Gen met haar eigen leven. Terwijl haar echtgenoot Art hun leven probeert voort te zetten en aan zijn carrière en inkomsten werkt, kan zij Beth nog steeds niet loslaten. Totdat op een dag alles verandert...

Een onbekende vrouw staat op hun stoep en beweert dat Beth nog in leven is. Dat is krankzinnig. Waarom zou iemand dat verzinnen? Maar het zaadje voor hoop is geplant bij Gen. Ondanks de waarschuwingen van haar echtgenoot en vrienden en hun bezorgdheid voor haar welzijn, gaat Gen op zoek. Ze kan haar ogen niet meer voor de waarheid sluiten.

Totdat haar hoop in angst en paranoia omslaat. Wie kan ze nog vertrouwen? Waarom ontmoedigt Art haar de dood van hun dochter te onderzoeken? Om haar, zoals hij zegt, voor nog meer pijn te behoeden? Of is er meer aan de hand?

Schrijver: Sophie McKenzie
Oorspronkelijke titel: Close my eyes
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789400502536
Uitgever: Bruna
Vertrouw op mij
'Julia was mijn beste vriendin. Ik heb haar nooit écht gekend...'

Julia was degene bij wie Livy altijd terechtkon, sinds de twee vriendinnen elkaar vijftien jaar geleden vonden na de moord op Livy’s zus, Kara. Wanneer Julia dood in haar huis gevonden wordt, kan Livy dan ook niet geloven dat ze zelfmoord heeft gepleegd, zoals wordt vastgesteld.

De Julia die zij kende was het tegenovergestelde van hoe Julia’s familie haar afschildert: als een egoïstisch en neurotisch persoon. Livy staat echter alleen in haar ongeloof. Ze wil koste wat kost bewijzen dat Julia niet zelf haar leven heeft beëindigd.

Ze kan nog niet vermoeden dat haar zoektocht alles op losse schroeven zet wat ze over haar beste vriendin dacht te weten. En de waarheid die ze uiteindelijk boven water krijgt, kan ook haar eigen leven verwoesten...

Schrijver: Sophie McKenzie
Oorspronkelijke titel: Trust in me
Eerste uitgave: 2014
ISBN: 9789400502543
Uitgever: Bruna

Missing Serie (YA)

Vermist
Voor school moet Lauren een opstel schrijven met de titel 'Wie ben ik?'. Ze komt daar niet goed uit. Als ze haar adoptiemoeder vraagt naar haar echte ouders, reageert die kribbig dat ze haar adoptiedossier niet mag inzien voor haar 18e. Daar neemt ze geen genoegen mee.

Samen met haar 'niet-vriendje' Jam start Lauren een spannende zoektocht naar haar biologische ouders. Wanneer ze op het punt staan een louche kinderhandelaar te ontmaskeren, worden hun levens bedreigd.
Schrijver: Sophie McKenzie
Oorspronkelijke titel: Girl, missing
Eerste uitgave: 2006
ISBN: 9789026137853
Uitgever: De Fontein
Zusje vermist
Op een zonnige dag gaat Lauren met haar achtjarige zusje Madison naar het strand. Daar verdwijnt Madison.

Lauren raakt totaal in paniek. Hoe moet ze dit haar ouders vertellen? Moet ze de politie toch inlichten? En waarom overkomt het juist Lauren, die ooit op dezelfde plek werd ontvoerd?

Schrijver: Sophie McKenzie
Oorspronkelijke titel: Sister missing
Eerste uitgave: 2012
ISBN: 9789026139949
Uitgever: De Fontein
Meisje vermist
Wanneer Madison haar oudere zus Lauren bezoekt, onthult die dramatisch nieuws over hun biologische vader: hij was een anonieme spermadonor. Madison is vastbesloten de man op te sporen en al snel boekt ze resultaat.

Tijdens haar heftige zoektocht ontdekt Madison een mysterieus netwerk van vermiste meisjes en geheime schuilplaatsen. Voordat ze het beseft bevindt ze zich in groot gevaar en is er geen weg meer terug. Is haar vader de man die hij lijkt te zijn?

Schrijver: Sophie McKenzie
Oorspronkelijke titel: Missing me
Eerste uitgave: 2012
ISBN: 9789026142758
Uitgever: De Fontein