Boekenplank:
Kies

Boeken van K.C. McKinnon

Meer over K.C. McKinnon

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Cathie Pelletier

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De kaarsenmaakster - Candles on Bay Street
  • Terugkeer naar Harvest Moon - Dancing at the Harvest Moon

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kaarsenmaakster
Wanneer Dee Dee terugkomt in Fort Kent met haar zoontje Trooper, blijkt dat de man met wie ze het dorp verliet, uit haar leven is verdwenen. Dee Dee begint een kaarsenmakerij en voelt zich al snel weer thuis in Fort Kent.

Haar terugkomst wordt met belangstelling gadegeslagen door haar vroegere buurjongen Sam, die altijd verliefd op haar was. Inmiddels is hij er gevestigd als dierenarts en gelukkig getrouwd met collega Lydia, maar zijn eerste liefde neemt nog steeds een speciale plek in zijn hart in.

Al snel pakken Sam en Dee Dee hun vriendschap weer op en tot Sams ongenoegen wordt zij ook de hartsvriendin van zijn vrouw Lydia. Hoewel Dee Dee wordt opgenomen in het dorp alsof ze nooit is weggeweest, valt het Sam en Lydia op dat ze er bleek en moe uitziet. Pas dan horen ze dat Dee Dee een geheim met zich meedraagt en dat haar terugkomst naar Fort Kent een tragische reden heeft...
Candles on Bay Street - 2006 (tv)
Regisseur: John Erman
Cast: Alicia Silverstone, Eion Bailey, Polly Bergen, e.a.
Schrijver: K.C. McKinnon
Oorspronkelijke titel: Candles on Bay Street
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789041008206
Uitgever: Van Reemst
Terugkeer naar Harvest Moon
Nooit zal Maggie MacIntyre die maanverlichte nacht vergeten toen haar eerste liefde, Rob Flaubert, haar in zijn armen nam aan de oevers van het meer. En nooit zal zij vergeten hoe zijn hart brak toen ze hem 25 jaar geleden verliet.

Nu, op zesenveertigjarige leeftijd stort haar wereld in als haar man vertelt dat hij van een andere vrouw houdt. Maggie komt tot de conclusie dat niets haar meer aan Kansas City bindt en ze keert terug naar de enige plek waar ze ooit gelukkig was. Naar het Canadese plaatsje aan de oevers van het meer, waar ze voor het eerst verliefd werd, toen ze in de zomer als serveerster werkte in de bar van Harvest Moon.

Ze gaat op zoek naar Rob om hem vergiffenis te vragen voor wat ze hem aandeed. Eenmaal terug blijkt haar zoektocht naar Rob tevergeefs, maar wordt ze getroffen door een onverwachte nieuwe liefde in Harvest Moon, waarop ze niet was voorbereid...
Dancing at the Harvest Moon - 2002 (tv)
Regisseur: Bobby Roth
Cast: Jacqueline Bisset, Eric Mabius, Susan Anspach, e.a.
Schrijver: K.C. McKinnon
Oorspronkelijke titel: Dancing at the Harvest Moon
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789041007285
Uitgever: Van Reemst