Boekenplank:
Kies

Boeken van Paula McLain

Meer over Paula McLain

Genre: Roman

Geboren: 1965

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Paula McLain


Overzicht

  • Een eerste liefde in Parijs - The Paris wife
  • Rondom de zon - Circling the sun

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen eerste liefde in Parijs

In het Parijs van de jaren '20 bloeit een uitzonderlijke liefde tussen twee onvergetelijke mensen: Ernest Hemingway en zijn eerste vrouw Hadley.

Hadley Richardson is een rustige 28-jarige vrouw die niet gelooft in de liefde en het geluk - totdat ze Ernest Hemingway tegenkomt. Ze raakt betoverd door zijn knappe uiterlijk, zijn levenslust en zijn schrijversambities. Het verliefde stel gaat naar Parijs, waar hun leven zich afspeelt in het Quartier Latin en de literaire salons.

Maar het snelle leven en de drank eisen hun tol: Hadley worstelt met haar rol - echtgenoot, liefde, muze, vriendin en moeder - en Ernest worstelt met zijn schrijverscarrière en het jetset leven dat ze leiden. En beiden moeten onder ogen zien dat hun huwelijk is stukgelopen.

Schrijver: Paula McLain
Oorspronkelijke titel: The Paris wife
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789045801452
Ebook: 9789045801469
Uitgever: Mouria
Rondom de zon

In 1904 reist Beryl samen met haar ouders naar Kenia. Haar moeder keert na twee jaar teleurgesteld terug naar huis en Beryl wordt opgevoed door haar vader en leden van de Kipsigis-stam die in de buurt wonen.

Als jonge vrouw behoudt ze haar felle liefde voor de Afrikaanse wildernis en terwijl ze hard werkt om haar droom als paardentrainer waar te maken, trekt haar ongewone stijl de aandacht van de decadente Europese expats.

De robuuste Denys Finch Hatton verovert tenslotte haar hart, terwijl hij ook een relatie heeft met Karen Blixen. Hun intense liefde stimuleert Beryl om haar tweede droom - de eerste vrouwelijke bushpiloot van Kenia worden - te realiseren.

Gesitueerd tegen het majestueuze Afrikaanse landschap aan het begin van de twintigste eeuw in koloniaal Kenia. Paula McLain beschrijft de legendarische avonturen van een vrouw die haar tijd ver vooruit is en die geen compromissen sluit als het de liefde en haar persoonlijke vrijheid betreft.

Rondom de zon is een historische roman en een fictionele biografie ineen over de beroemde vliegenierster Beryl Markham. Zij raakt verstrengeld in een driehoeksverhouding met Denys Finch Hatton en Karen Blixen, die als Isak Dinesen de klassieker Out of Africa schreef.

Schrijver: Paula McLain
Oorspronkelijke titel: Circling the sun
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044350203
Ebook: 9789044350210
Uitgever: The House of Books